Dumnezeu, langa tine
Autor: Cristian Radu
Album: Evanghelizare
Categorie: Mărturii

Dumnezeu îngăduie prezența sau încercarea celui rău asupra noastră, pentru ca noi atunci să ne dăm seama căci ne aflăm într-un război de viață și moarte. Să nu ne fie frică, Dumnezeu a insuflat în Duhul nostru, arme de atac cât și de apărare, ( deși de multe ori nu le folosim, din cauza stresului, necazurilor ). Tot Dumnezeu ne-a lăsat armătură Duhului cel sfânt nu uitați dragilor: ''Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești'' ( Efeseni 6:12 ) Așa că haideți: ''Luptăm, lupta cea bună, să ne izpravim alergarea, și să așteptăm cununa, căci am păzit credința''  ( 2 Timotei  4:7,8 ) Haideți să luptăm cu toți, și să ne impotrivim diavolului, și amintiți-va că nu are nici o putere, nu are colți, doar un răcnet, doar șoapte.

Însă noi: ''Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc... , dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viață pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credință în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine. ( Galateni  2:20 )  Haideți să trăim cu adevărat pentru Domnul Dumnezeu. Să nu ne mai încredem în oameni, și să nu ne mai îngrijorăm. Căci toate celelalte, Dumnezeu știe deja că noi avem trebuință, căutați doar pe Domnul și El ne va da restul pe deasupra, fără ca noi să le cerem. Cred doar căci cu toți am avut momente în viață, când întrebam, Doamne cum să mă bucur în încercare? cum pot să fiu fericit? cum pot avea răbdare? ''Frații mei să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări'' ( Iacov 1:2 )  Vedeți voi, Dumnezeu îngăduie peste noi încercări, din mai multe motive, și toate mereu înspre binele nostru.

1. Deoarece ne iubește, și vrea să fim mântuiți ( căci doar prin suferință și lacrimi vom putea deschide ochii cu adevărat )

2. încă mai avem o sumedenie de păcate să ne pocăim, iar în ultimul rând dragilor, timpul este foarte scurt, și Dumnezeu din mila și îndurarea Sa, grăbește prelucrarea noastră, îngăduie răul peste noi, să ne dăm seama singuri în ce hal suntem, în ce păcate trăim ( căci dacă am fi vegheat îndeajuns, orice rău near fi cuprins, am fi putut trece peste el, prin Hristos și prin călăuzirea și puterea Duhului Sfant.

Dumnezeu este dragoste, și tot prin dragoste nea răscumpărat, și tot prin dragoste ne așteaptă, prin îndelunga lui răbdare, ne așteaptă să ne schimbăm cu adevărat, să îl iubim cu adevărat, să îl așteptăm să revină așa cum a promis, dar să fim pregătiți, și să fim vrednici de chemarea Lui.

Ah, nu uitați va rog: chiar atunci când numai poți, chiar în ultimul necaz, în ultima încercare, la care cu toți picăm... chiar acolo se află biruință, binecuvântarea pe care Dumnezeu nea pregatito, chiar la un pas se află Dumnezeu.

Harul și pacea să ne însoțească zilnic.

Amin

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/194020/dumnezeu-langa-tine