Nu-Ti pasa ca pierim?
Autor: Relu Cristurean
Album: fara album
Categorie: Diverse

Nu-Ti pasa ca pierim?

 

Marcu 4:36-41

 

Vreau sa facem doua paralele, doua analogi cu referire la acest text.

 

Haideti sa ne uitam la acest pasaj si sa invatam ceva frumos pentru viata noastra...

 

1. Isus in furtuna vietii tale...

 

Poate ca viata ta e frumoasa, e soare, e totul lin si linistit.

 

Poate nu ai nici o grija, familia e bine, sanatatea e buna, copii sunt bine, serviciul e stabil... si deodata te paleste un vant puternic dintr-o parte, o veste proasta.

 

Imediat dupa vant vine un val puternic care loveste in barca vietii tale si se zguduie puternic, pe urma inca unul si inca unul.

 

Incepi sa ripostezi si sa te lupti cu valurile, sa te tii pe linia de plutire.

 

Te lupti din rasputeri cu toare fortele si resursele care le ai.

 

Esti extenuat, simti ca nu mai poti, furtuna e prea mare.

 

Cazi in genunchi zdrobit si incepi sa strigi: Doamne, nu iti pasa ca pier? Chiar nu vezi prin ce trec? Nu vezi ca nu mai pot? Unde esti, Doamne?

 

Ai strigat vreodata asa?

 

Deodata iti dai seama ca nu esti singur, ca in barca ta este Acela care poate nu numai sa se lupte cu furtuna, nu numai sa potoleasca furtuna, dar si sa faca sa iasa soarele. Apelezi la El si furtuna se risipeste...

 

Nu stiu care este, care a fost sau care va fi furtuna din viata ta, dar stiu ca ea vine...

 

Isus dormea... Oare de ce era furtuna? Ca dormea Isus sau ca nu aveau ei credinta destula?

 

Poate ca e furtuna de multe ori ca dormim noi... ca nu veghem, ca am fost neatenti sau neglijenti...

 

Astazi trebuie sa retii cateva lucruri esentiale care te vor ajuta cand ti-e greu:

 

  1. Furtuna este inevitabila...

     

  2. Furtuna este imprevizibila...

     

  3. Furtuna este temporara...

     

Te uiti la furtuna sau la Cristos?

 

2. Biserica si furtuna lumii

 

Afara e furtuna si oamenii striga disperati: nu iti pasa ca pierim?

 

Biserica lui Cristos are puterea si autoritatea de a potolii furtunile, de a aduce mangaiere, incurajare si speranta celor care se lupta.

 

In barca lumii acesteia sunt multi care au nevoie de ajutor... bolnavi, flamanzi, dependenti, rataciti, probleme in relatii, familii destramate, abuzati, oameni fara speranta... Ce face Biserica? Doarme? Ne pasa noua?

 

Noi Biserica suntem in aceeasi barca, nu suntem degaba aici ci cu scopul de a da potolii furtuni si de a aduce credina in inimile deznadajduite.

 

Ilustratie:

 

În data de 24 februarie 1989, un numar de 155 de persoane zburau cu o cursa aeriana din Australia spre S. U. A. În timpul zborului o usa a avionului s-a deschis si a fost smulsa de curentul de aer. Un hau fara sfîrsit s-a deschis deodata, iar avionul a început sa se clatine continu. Noua persoane au murit în timpul depresuarizarii. O tînara de 31 de ani îsi avea scaunul chiar lînga usa care se deschisese. Desi a trait cele mai grele momente ale viatii ei, dupa ce avionul a aterizat, ea apovestit cum a reusit sa le treaca în siguranta.

 

În momentele cînd tot felul de lucruri si bagaje zburau prin cabina, pe scaunul din dreapta mea spunea ea, era un barbat pe care nu-l cunosteam, dar care m-a prins de mîna si m-a tinut aproape de el tot timpul. Desi pericolul era iminent, m-am stiut tot timpul în siguranta în bratele lui!

 

Sunt momente în viata cînd avem nevoie de cineva care sa ne tina de mîna, sa se roage cu noi si sa ne încurajeze. Aceasta este misiunea pe care trebuie s-o împlineasca biserica. Oamenii din avion nu s-au ales unul pe celalalt, ci au ajuns alaturi datorita numarului de pe bilet. Nici în biserica nu-i avem alaturi de noi numai pe cei pe care ni-i dorim. Atunci însa cînd cineva a ajuns lînga noi, indiferent de statura spirituala la care se afla, trebuie sa fim gata pentru a încuraja si a mîngaia pe toti cei ce se afla în valurile vietii.

 

Biserica trebuie sa fie o comunitate care poarta de grija pentru ca un încurajator are totdeauna pe cineva pe care îl tine de mîna.

 

Capitolul 5... ce lucrare a facut Isus pe cealalta parte? Oare nu era aceasta furtuna o incercare de a opri acea lucrare extraordinara de eliberare si mantuire? ... Furtuni care afecteaza Biserica pentru a oprii anumite lucrari...

 

Astazi poate ca treci sau esti in furtuna, poate ca stii pe cineva care este in furtuna, poate ca ai incercat tot ce ai putut tu sa fi tare dar realizezi ca ai obosit.

 

Te invit azi sa apelezi cu toata credinta la Acela care poate nu numai a potolii furtunile, dar si muta muntii din viata ta, acela care poate sa aduca soarele si pacea in inima ta.

 

Ingenuncheaza inaintea Lui si indreapta-ti glasul catre El azi.

Amin

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/193555/nu-ti-pasa-ca-pierim