Uniunea Baptistă din România la cheremul 9 Marks (a lui Mark Dever) sau cum organizațiile inchizitorii socialiste își fac loc în Bisericile baptiste din România
Autor: Simion Ioanas
Album: fara album
Categorie: Diverse

Uniunea Baptistă din România la cheremul 9 Marks (a lui Mark Dever) sau cum organizațiile inchizitorii socialiste își fac loc în Bisericile baptiste din România

Numai ce am venit de aproape două săptămâni din România, vizitându-mi țara natală și bucurându-mă de toate privilegiile unei asemenea vizite. În scurta vizita am încercat să vizitez mai multe biserici și frați din țară și am rămas mirat vizitând un lucrător baptist să-mi spună: “frate Simion, uite ce am primit de la Uniunea Baptistă, atât eu cât și alți păstori baptiști din întreaga țară”, arătându-mi traducerea cărții „9 semne ale unei biserici sănătoase”, tradusă și publicată de Magna Gratia (și distribuită prin revista "9 Semne"), trambulina acestei organizații inchizitorii pe nume 9 Marks, căreia i-a pus bazele Mark Dever.
Eu personal nu mi-am făcut prea multe procese de conștiință având o tamponare cu unul din președinții Uniunii Baptiste cu ani în urmă și văzând în mod clar slujirea lumească a unora ajunși „patriarhi baptiști”, însă am fost îngrijorat de faptul că nici un păstor baptist nu a reacționat public la această încercare impertinentă a Magna Gratia în cârdășie cu pastori baptiști din Uniune de a infuza în cultul baptist această erezie a de tip parachurch numită 9 Marks.
Pentru informarea corectă a baptiștilor sinceri privitor la această organizație parabisericească de tipul ONG-urilor în politică, vă redau mai jos câteva informații și materiale, privitoare la erezia numită 9 Marks:

1. Lideri de la organizația parabisericească 9 Marks sunt pe lista vorbitorilor de la Cultural Marxism Conference.
Citez mai jos ce promovează acest Eveniment și adresa articolului scris de mine, unde veți găsi sursele de unde am informația:
”Nu ar trebui să se facă o conversație despre reconciliere fără întreaga familie. Doar Evanghelia este o reuniune de familie – cu un scop! Alăturați-vă fraților și surorilor din diferitele etnii, culturi, clase, sexe și medii politice pentru a impune o unitate mai profundă în Hristos. În prima zi, vom explora reconcilierea în Hristos pe linii etnice. În a doua zi, vom discuta puterea Evangheliei de a reconcilia genurile în Hristos. Ziua a 3-a, vom analiza modul în care Hristos ne strânge împreună între diferitele diferențe politice.”
(https: //paginacrestina. wordpress. com/2019/05/13/pastori-socialism-si-lepadarea-de-credinta/)

2. Organizația parabisericească 9Marks, are legături cu Gospel Coalition, Mark Dever fiind parte și a acestei organizații, împreună cu preotul gay Sam Allberry.
Pe website-ul 9 Marks, Sam Allberry are articole și recomandări, deși se cunoaște că este preot gay.
De asemenea cine mai promovează pe Sam Allberry este Southern Baptists.
”Allberry a vorbit la ERLC (The Ethics & Religious Liberty Commission) care îi încurajează pe Southern Baptists să redefinească familia tradițională pentru a include și „familii netradiționale” și a folosit de asemenea platforma sa la TGC pentru a promova ca homosexualii singuri să adope copii, astfel încât ei nu vor fi singuri.” (Citește aici).
Tim Keller (de la Gospel Coalition), împreună cu “Living Out”, au inițiat, Inclusion Audit for Churches, un sondaj în biserici, prin care oamenii din biserici trebuie să răspundă la întrebări legate de acceptarea homosexualilor în bisericile din care fac parte sau atitudinea față de ei.
Mai multe despre acest subiect puteți citi și în articolul scris de mine aici: (https: //paginacrestina. wordpress. com/2019/03/04/pastori-agenda-gay-si-implicatiile-in-comunitatile-evanghelice-de-azi/)

3. Organizația parabisericească 9 marks promovează o membralitate de tip nou, abuzivă, în bisericile baptiste care aderă la învățătura aceasta nebiblică.
a) Nu mai poți pleca din biserică, să-ți iei biletul membral, decât unde vor ei și cu aprobarea lor
Unul din caracteristicile acestei conduceri “cu mână de fier”, este controlul membrilor bisericii. Pana acolo au mers în bisericile de tip “9 Marks” încât oricine dorește să plece nu mai i se eliberează biletul membral sau plecarea poate să fie făcută doar cu aprobarea “clasei ierarhice” și numai acolo unde vor ei.
b) Trebuie să semnezi un legământ scris în biserică, prin care te obligi față de conducerea bisericii, cu scopul de-a te controla, bineînțeles.
Pentru cei care nu știți, în sânul baptiștilor din Statele Unite, s-a format o rețea de Biserici “9Marks”, denumită așa după cartea scrisă de pastorul Dever Mark, cu titlul “9 Marks of a Healthy Church” (9 semne a unei biserici sănătoase).
Toate ar fi bune, dacă practica unei biserici ar fi sănătoasă și bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu, nu pe legăminte scrise de oameni, însă se pare că lacunele devin prea mari privind practica și hotărârile luate în rețeaua de biserici “9 Marks”. În acest sens, Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că îi vom cunoaște pe cei ce vorbesc în Numele Domnului, după roade, asta chiar dacă de multe ori învățătura ar părea biblică.
Scriptura spune: ”Îi veți cunoaște după roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?” (Mat. 7:16)
Ca și parte a membralității intr-o biserică locală, fondatorii acestei rețele de biserici, pretind semnarea unui “legământ” de catre cei care doresc să fie membrii bisericilor lor.
Puteți citi mai multe pe articolul scris de mine și documentat cu sursele prezentate în material, aici: (https: //paginacrestina. wordpress. com/2017/11/04/membralitatea-prin-ochii-9-marks-partea-a-doua-definitia-legamantului-scris-si-semnat-inventat-de-reteaua-de-biserici-baptiste-ce-au-aderat-la-reteaua/)
c) Păstorul sau “conducerea ierarhilor” pot disciplina sau exclude din biserica pe motivul neparticipării, câți membrii doresc.
Ce ați zice despre un păstor care ar veni cu propunerea la o adunare generală a bisericii de-a disciplina 256 de membrii dintr-o biserică, asta fiind majoritatea bisericii?
Eu mi-aș pune întrebarea nu despre abuz, ci daca acel păstor este întradevăr ceea ce pretinde a fi. De fapt ce vrei să demonstrezi clădind în jurul tău imaginea de om cu “bâta” disciplinei în mână, prin care majoritatea unei biserici să o pui sub disciplină?
Păi dacă majoritatea bisericii nu mai participă la serviciile unei biserici, acest Dever ar fi trebuit să-și pună semne mari de întrebare cu privire la slujirea lui.
Mie mi se pare în atitudinea acestui om, anume Mark Dever, nu lucrare duhovnicească, ci una firească de intimidare, în care dorești să semeni frică și groază în jur.
Puteți citi întregul articol scris de mine cu mult timp în urmă referitor la aceste practici abuzive și inchizitorii aici: (https: //paginacrestina. wordpress. com/2018/01/15/biserici-disciplina-si-abuz-membralitatea-de-tip-nou-in-bisericile-neoprotestante/)

4. Organizația parabisericească 9 Marks, promovează o disciplină abuzivă, o inchiziție de tip nou, în care nu mai ești ars pe rug, ci ești distrus sistematic.
Astfel, în practică, acești oameni se folosesc de o regulă a membralitîții abuzivă, legământul scris, de disciplina abuzivă în Biserică și de refuzul de-a elibera biletul membral al membrilor care vor să se retragă, totul cu scopul de-a favoriza o “clasă ierarhică” a comitetelor din aceste biserici, de-a avea controlul, puterea în Biserică și astfel de-a anihila orice opoziție.
Într-un cuvânt este o “inchiziție modernă” care-a învățat modalitatea de-a domina o biserică, de-a menține puterea și de-a anihila orice opoziție sau posibilitate a membrilor bisericii de-a le cere socoteală sau de-a nu fi de acord cu hotărârile sau interpretarea lor scripturală.
Mark Dever într-un interviu pe care-l găsiți la adresa: ( https: //www. ligonier. org/learn/articles/ministry-capital-interview-mark-dever/ ), spune următoarele:
”Care este responsabilitatea unei Biserici locale față de un membru al Bisericii care, deși nu este excomunicat, pleacă și se alătură unei alte biserici pe stradă?
MD: Depinde. Dacă nu este o biserică care propovăduiește Evanghelia și dacă membrii bisericii voastre au fost învățați, li s-a spus și au fost convinși, iar el sau ea refuză să se întoarcă în biserica voastră sau să meargă la altă biserică unde se predica Evanghelia, atunci trebuie să-l excomunicați pe el sau ea.”

Deci pastorul baptist Mark Dever, împreună cu organizația “9 Marks”, judecă în locul tău unde să pleci, când să pleci și trebuie să-i ceri voie să pleci.
Asta înseamnă abuz, control abuziv, noi suntem liberi să aderăm la o biserica locală și suntem liberi să plecăm dintr-o biserică locală, fără nici o constrângere.
Scopul nu este nicidecum binele membrilor bisericii, ci controlul membrilor, să-i manipuleze cum vor, să-i obstrucționeze după reguli care n-au nimic în comun cu libertatea credinciosului în Hristos și să nu mai aibe nici o opoziție dintre membrii bisericii.
Mai multe puteți citi în articolul scris de mine aici: (https: //paginacrestina. wordpress. com/2018/01/15/biserici-disciplina-si-abuz-membralitatea-de-tip-nou-in-bisericile-neoprotestante/)

Sigur că dacă ești un om duhovnicesc sau dacă pretinzi că ești un slujitor de frunte a Uniunii Baptiste din România, imposibil să nu-ți dai seama sau să nu te asiguri că atunci când promovezi o învățătură sau un anumit curent doctrinar este greșit.
Mă întreb oare cei care conduc Uniunea Baptistă nu cunosc cine-i Mark Dever, nu cunosc că Magna Gratia este o trambulină a învățăturilor nocive ale lui Mark Dever, mă întreb oare ei nu știu direcția organizației parabisericești 9 Marks și a conducătorului ei Mark Dever? Oare Uniunea Baptistă nu știe implicarea lui Dever în Gospel Coalition și pe preotul gay Sam Allberry care-i parte a acestei organizații?
Păi nu cred că nu știu, cu ani în urmă în discuția avută cu președintele Uniunii baptiste referitoare la o sumă de bani ajunsă în România pentru investiția într-o lucrare de misiune, el mă lua la întrebări privitor la limba română care o vorbesc, adică nu înțelegea vorbirea mea mai de la țară probabil. Mă gândesc că răspunsul astăzi a celor care au promovat această carte și au împrăștiat-o pastorilor baptiști ar putea să fie unul de tot râsul, la fel ca cel dat mie legat de gramatică.
Eu bănuiesc și mă gândesc, că cei care au promovat această carte, nu vor altceva decât controlul bisericilor baptiste și abuzul membrilor care mai există prin bisericile baptiste și așa într-o scădere drastică. Mi-ar părea bine să greșesc și să nu fie așa. Nici nu aștept un răspuns de la vreun pastor din conducerea Uniunii, având în vedere „înălțimea” la care sunt cocoțați acolo. Totuși mă gândesc că în comunitatea baptistă mai sunt mulți pastori și lucrători, care citind acest material să se dezică de 9 Marks și cartea lui Dever și să continue să predice Evanghelia lui Hristos și să-și bazeze viața pe învățăturile minunate ale Sfintei Scripturi, indiferent de directivele trasate de „ierarhii” de la Uniunea Baptistă.

Simion Ioanăș
Puteți citi materialul și aici.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/192991/uniunea-baptista-din-romania-la-cheremul-9-marks-a-lui-mark-dever-sau-cum-organizatiile