ODIHNA Lui (1)
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

                                                   

 

   Exodul 20:11b~_."& ~. iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o.”,

 

   Este vorba de ”o zi” de ODIHNĂ, ziua a șaptea, în care nu se făcea nici o activitate, omul se odihnea fizic, fiindcă Dumnezeu binecuvântase ziua a șaptea și o sfințise. Mai târziu Moise zice,”dar ziua a șaptea să fie sfântă; aceasta este Sabatul, ziua de ODIHNĂ, închinată Domnului. Exodul 35:2. Călcarea Sabatului, a zilei de ODIHNĂ era pedepsită. Numeri 15:32-36. Atât de jos a căzut poporul Domnului în toți acești mii de ani de Legământ cu EL, că pe vremea Domnului Isus preoți călcau Sabatul în Templu și nu se simțeau vinovați, ci luptau împotriva lui Isus, condamnându-L că EL calcă Sabatul, vindecând oamenii în ziua de ODIHNĂ. Acum noi înțelegem că nu se putea altfel, ei nu erau copiii făgăduinței, erau născuți în chip firesc, erau pământești, dar glorie Regelui regilor, Domnul Isus Hristos, căci pe noi ne-a născut din EL, prin Duhul Lui și ne-a dat natura LUI, îmbrăcându-ne cu Hristos, suntem oameni duhovnicești, moștenitori cu Hristos, oameni care intră în ODIHNA LUI, atunci când cred lucrarea terminată a Domnului Isus, la cruce.

 

   Evrei 4:3,7a.”Pe când noi care am crezut intrăm în ”ODIHNA” despre care vorbește EL, când a zis ”Am jurat în mânia mea că nu vor intra în ”ODIHNA” Mea!” Măcarcă lucrările LUI fuseseră isprăvite încă de la întemeierea lumii. 7a. El hotărăște din nou ”o zi” ”ASTĂZI”. 9. Rămâne dar o ODIHNĂ ca ceea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu. 10. Fiindcă cine intră în ODIHNA LUI se odihnește și el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările LUI. 11a. Să ne grăbim dar să intrăm în ODIHNA aceasta... . .”

 

   Domnul Isus Hristos este Domnul Sabatului! În Marcu 2:27. Domnul Isus a deslegat un mister: ”Apoi le-a zis: ”Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat! Câtă vreme omul a fost făcut pentru Sabat, omul era nenorocit, trudit și împovărat și nu era în stare să se ridice la standardul lui Dumnezeu, deși omul nu ceda la mândria lui de a încerca împotriva neputinței lui zadarnice. Dar la cruce când Isus a luat de peste noi neputința și ne-a dat neprihănirea LUI, am intrat în ODIHNA LUI, atunci și acum Sabatul a fost făcut pentru om, iar cel care crede această realizare a lui Hristos și o face în viața lui activă, beneficiază de ODIHNĂ, în toate departamentele vieții lui. Doar Omul Isus Hristos a fost OMUL care a fost făcut pentru Sabat, singurul care putea să-l împlinească și l-a împlinit. Glorie LUI! Pentru noi Sabatul a fost și este ”ASTĂZI” ”ODIHNA ca de Sabat” primită prin credință. Dar ce ne poate despărți de această ODIHNĂ? Necredința și neascultarea. Și totuși de ce mulți fii de Dumnezeu care au intrat în această ODIHNĂ, nu o trăiesc și nu o experimentează?

 

Va urma.

 

 

 

 

 

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/192347/odihna-lui-1