Este bine pentru acela, care poartă jugul suferințelor
Autor: C. Spurgeon
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

„Este bine pentru om să poarte un jug în tinereţea lui.” (Plângerile 3:27)

 

Dacă avea să fiu în stare să fac ca tinerii să slujească mai ușor Domnului, totuși cu niciun chip n-aș face-o. Dacă avea să fiu în stare să ușurez predicarea sub cerul deschis, încât avea să fie un lucru foarte ușor, totuși cu niciun chip n-aș face-o. Pentru tine este bine să porți acest jug.

 

Este mai bine, dacă slujirea ta necesită să te lepezi de sine, și îți încearcă răbdarea. Este mai bine, dacă copii, care vin în clasă la școala duminicală, nu sunt atenți (nu-și împlinesc responsabilitățile). Este mai bine, dacă oamenii nu stau liniștiți și nu ascultă cu smerenie, cum predici afară, ci îți adresează întrebări neplăcute. Pentru un slujitor adevărat, este mai bine, când diavolul tinde să-l distrugă; căci dacă Dumnezeu l-a pus, este imposibil să-l distrugă. Dar încercarea de a-l distruge, și de a-l face să cadă, îi va face bine, îi va dezvolta mușchii duhovnicești, va pune în fucțiune puterea sufletului lui. O cale prea ușoară ne-ar face rău.

 

Privește la împăratul David, după ce Samuel a vărsat untdelemn pe capul lui, și l-a uns ca împărat. Ar fi fost rău pentru el, dacă ar fi petrecut în somn vremea până când a fost recunoscut oficial ca împărat. Dar adu acest om la palatul lui Saul, permite-i lui Saul, ca să arunce sulița în el; pune-l să se lupte cu Goliat; apoi izgonește-l și pune-l să trăiască în peșteri, și în adăposturi vremelnice, și pune-l în situații, în care trebuie să se lupte pentru viața sa – prin așa o cale vei educa un erou, care va fi în stare să conducă Israelul. El se va așeza pe tron și va fi deja nu un tânăr, ci din copilărie un ostaș, care este pregătit să biruiască filistenii. Deci, este bine pentru noi, dacă atunci când Îl slujim pe Domnul Iisus vom trece prin greutăți.

 

 

- Îți mulțumesc Doamne, pentru cuvânt, că este bine pentru fiecare, care poartă jugul suferințelor din tinerețea lui. Îți mulțumesc că mă încurajezi, să privesc corect împrejurările mele dificile și amare, cu care mă întâlnesc în viață și atunci când Te slujesc! Ajută-mă, Doamne, să duc mai departe jugul meu, slujindu-te și ținând minte, că necazurile și amărăciunea produc răbdare, întăresc caracterul, și ne dau speranță, că ne așteaptă un viitor glorios în prezența Ta (Romani 5:3-4)! În numele Domnului Iisus Hristos. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

 

 

„Este bine pentru om să poarte un jug în tinereţea lui.” (Plângerile 3:27)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/192282/este-bine-pentru-acela-care-poarta-jugul-suferintelor