Neconcordanțele pe care Duhul Sfânt le evidențiază -2-
Autor: A.W. Tozer
Album: Viu în Duhul
Categorie: Adevărul

   Trebuie să aibă loc o iluminare care vine de sus. Când Petru a spus TU EȘTI HRISTOSUL, FIUL DUMNEZEULUI CELUI VIU! , Isus i-a spus: FERICE DE TINE, SIMONE, FIUL LUI IONA, FIINSCĂ NU CARNEA ȘI SÂNGELE ȚI-AU DESCOPERIT LUCRUL ACESTA, CI TATĂL MEU CARE ESTE ÎN CERURI. Orice adevăr religios transmis de la un om la altul este pasat de la o minte la alta, dar există o iluminare care vine din cer și care înseamnă cu totul altceva.

   Doar Duhul Sfânt este cel ce poate pătrunde în inima noastră și ne poate face să realizăm profunzimea păcatului ei. Nimeni nu se poate pocăi până nu realizează gravitatea păcatului său și nimeni nu poate realiza acest lucru decât dacă îi descoperă Duhul Sfânt. Nimeni nu se poate pocăi de păcatul său așa cum trebuie până când Duhul Sfânt nu-i arată lucrul acesta iar omul care nu este în Hristos nu poate înțelege această legătură divină.

   Chiar dacă lumea nu își dă seama de profunzimea păcatului ei, totuși Dumnezeu are aleșii Săi. Ei nu sunt în mod intrisec oamenii mai buni din punct de vedere moral. Dumnezeu nu alege oamenii care au o înclinație spre religie. Unii oameni au o înclinație spre religie alții spre poezie, alții spre muzică, alții spre artă. Unii oameni pot realiza fotografii foarte frumoase și naturale fără să fi luat vreodată lecții în acest domeniu. Unii oameni sunt religioși prin natura lor dar acest lucru nu îl are în vedere Dumnezeu. Omul pe care Dumnezeu îl găsește, îl salvează, pe care îl iluminează și căruia îi dă Duhul Sfânt nu este neapărat un om mai bun decât alții din punct de vedere moral.

   Iacov nu a fost mai bun decât Esau din punct de vedere moral. David nu a fost mai bun decât Saul din punct de vedere moral.

   Dar cine sunt acești oameni care, în mijlocul unei lumi căzute, cumva reușesc să răzbată și să fie atinși de Dumnezeu?

   Dumnezeu Își pune mâinile peste un om, Dumnezeu îl cheamă, îi vorbește, îl ridică și omul se trezește. Dumnezeu îl luminează și Duhul Lui vine peste el și acest lucru îl face creștin. El aude un mesaj predicat la școala duminicală, sau de la amvon, citește o broșură sau Biblia, ori ascultă o mărturie și aude chemarea lui Dumnezeu așa că atingerea lui Dumnezeu vine peste el. El aude acea chemare: OILE MELE ASCULTĂ GALSUL MEU; EU LE CUNOSC ȘI ELE VIN DUPĂ MINE. EU LE DAU VIAȚA VEȘNICĂ.

   Dacă ești creștin, ești o minune și ești totodată ciudatul lumii din jurul tău. Dar, în zilele în care trăim, nu mai poți deosebi un creștin de un păcătos. Un creștin pe jumătate mântuit, de un păcătos pe jumătate mântuit. Nu-i poți deosebi unul de altul și toți aleargă împreună fără prea mare deosebire între ei. De-a lungul secolelor, armatele aveau uniforme pe care le purtau în bătălii. În război, soldații se deosebeau unii de alții după uniformă. În timpurile recente, puținele urme ale moralității care mai existau pe timpul războiului, au dispărut în timpul celui de-al doilea război mondial. De exemplu, câteodată uniforma armatei adverse era purtată pentru a se infiltra, cu ajutorul ei, în armata acestora. În loc să fie o separare clară între englezi și naziști sau între soldații americani și cei japonezi, aceștia s-au amestecat între ei. Dușmanii au luat uniformele noastre și mulți oameni au murit pentru că au mers cu încredere alături de soldați care purtau uniforme ce avea insigna propriei armate pe ea. Ei au crezut că sunt de-ai lor și astfel au murit căzând în această capcană și fiind trădați de partea inamică.

   În trecut biserica și lumea erau separate astfel încât fiecare își știa poziția. Lumii nu-i plăcea biserica și de aceea a încercat să-i omoare pe creștini. Tertulian a spus: Sângele martirilor este sămânța Bisericii. De asemenea, el a mai afirmat că nu se merită să omori creștinii, pentru că ori de câte ori omori unul, alții trei se ridică. Așa că a încetat să-i mai omoare și au hotărât să-i câștige. Când au încetat să-i mai omoare și au hotărât să-i atragă, au câștigat.

   În ziua de azi, lumea nu mai încearcă să ne omoare ca în trecut. Mai degrabă încearcă să ne facă inofensivi smulgându-ne ghearele și dinții, transformându-ne în pisicuțe care torc lângă foc în timp ce lumea se îndreaptă spre iad. Lumea trece și le admiră: Ce pisicuțe drăguțe! Dumnezeu dorește să avem viața lui Dumnezeu în noi fiind însuflețiți de un duh distinct. Lumea ar trebui să vadă acest lucru și ar trebui să existe o separare clară.

   Dacă ai probleme la locul de muncă fiindcă ești creștin, nu lăsa ca acest lucru să te întristeze. Este un lucru bun faptul că ai probleme. Nu te întrista când ceilalți te numesc fanatic sau îți spun că te înșeli amarnic. Dacă tu trăiești pentru Hristos, iar oamenii care nu trăiesc pentru El îți fac probleme, mulțumește-I lui Dumnezeu în fiecare seară după ce lucrul s-a sfârșit că ai fost găsit vrednic să suferi pentru Domnul Isus Hristos. Amintește-ți:

   Voi nu v-ați împotrivit încă până la sânge în lupta împotriva păcatului.

   

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/192244/neconcordantele-pe-care-duhul-sfant-le-evidentiaza-2