Încrederea în Dumnezeu ne ajută să biruim temerile vieții
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

„După ce a murit Irod, un înger al Domnului se arată în vis lui Iosif, în Egipt, şi-i zice: „Scoală-te, ia Pruncul şi pe mama Lui şi du-te în ţara lui Israel, căci au murit cei ce căutau să ia viaţa Pruncului.” Iosif s-a sculat, a luat Pruncul şi pe mama Lui şi a venit în ţara lui Israel.” (Matei 2:19-21)

 

Dumnezeu i-a zis lui Iosif, s-o ia pe Maria, și să ia pruncul, și să-i mute din Egipt în Israel, și foarte probabil, lui Iosif i-a fost teamă să se întoarcă acolo, unde viața Pruncului Iisus, a fost în pericol. Da, cei, care căutau să ucidă Pruncul pe nume Iisus, au murit, dar în țara lui Israel conduceau fiii lui Irod. Irod, în testamentul său, a împărțit împărăția sa, și le-a dat-o fiilor săi, Arhelaem, Irod Antipa, și Irod Filipp. Pericolul, chiar dacă nu era atât de vizibil, putea să vină de la cineva dintre ei. Dar Iosif s-a dus, pentru că S-a încrezut în Dumnezeu. Și a făcut aceasta fără șovăire, și nu a adus ca scuze, că foarte bine a început să trăiască cu familia în Egipt, sau că nu este plăcut să călătorești, în mod deosebit, dacă ea, după cum presupun, a avut loc la începutul iernii, când a murit Irod. Iosif, în toate lucrurile s-a încrezut în Dumnezeu! Încrederea în Dumnezeu l-a ajutat să biruiască toate preocupările!

 

La Psalmul 56:3 este scris: „Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine.” Atrage atenția, acest verset nu ne spune „dacă” mă voi teme, ci „ori de câte ori” mă tem, o aducere de aminte pentru cititori, că viața întotdeauna crează probleme și temeri. Cineva se întâlnește cu preocupările cu privire la familie, finanțe, locul de muncă, sau cu privire la aceea, cum el, sau ea au interacționat cu cineva în timpul zilei. În toate aceste situații, avem de ales, cum să procedăm. Ai hotărât să-i dai fricii volanul de conducere al vieții tale, sau ai decis să-ți asumi riscul credinței, căci cunoști, cine este Dumnezeul, Care te iubește? Alegerea îți aparține. Caută călăuzirea Lui Dumnezeu în împrejurările vieții tale și fie ca exemplul vieții lui Iosif să te inspire, pentru ca să te încrezi la fel în Dumnezeu!

 

  • Doamne! În mâna Ta este suflarea mea și toate împrejurările vieții mele! De aceea, în vremurile, când îmi este frică, mă încred în Tine! Călăuzește-mă și fie ca pacea și liniștea Ta, care întrece orice pricepere, să fie în inima mea! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 


„Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost.” (Proverbele 18:10)

 

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/192000/increderea-in-dumnezeu-ne-ajuta-sa-biruim-temerile-vietii