Când neputința nu este un obstacol
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

'Moise a zis Domnului: „Ah! Doamne, eu nu sunt un om cu vorbirea uşoară şi cusurul acesta nu-i nici de ieri, nici de alaltăieri, nici măcar de când vorbeşti Tu robului Tău, căci vorba şi limba îmi sunt încurcate.”' (Exod 4:10)

Când Dumnezeu i-a zis lui Moise, să vorbească cu faraon și cu iudeii din partea numelui Lui, Moise a zis, că nu poate, căci avea cusur în vorbire. Vorbirea fără niciun cusur a fost foarte importantă pentru cultura egiptenilor. Dar el nu a avut o vorbire ușoară, nu era în stare să-și exprime liber și frumos gândurile sale. Dar Dumnezeu i-a răspuns:

 

„Cine a făcut gura omului? Şi cine face pe om mut sau surd, cu vedere sau orb? Oare nu Eu, Domnul? ' (Exod 4:11)

 

Aceste 3 întrebări retorice din partea Lui Dumnezeu au închis ușa pentru plângeri cu privire la vorbirea încurcată a lui Moise.

 

Uneori acordăm la ceva mai multă importanță decât acordă Dumnezeu. Uneori ni se pare, că Dumnezeu nu cunoaște despre toate slăbiciunile noastre, dar El cunoaște. Când Dumnezeu ne cheamă să împlinim vreo sarcină, El ne dă tot de ce avem nevoie, pentru ca să împlinim această sarcină.

 

„Nu că noi, prin noi înşine, suntem în stare să gândim ceva ca venind de la noi. Destoinicia noastră, dimpotrivă, vine de la Dumnezeu” (2 Corinteni 3:5)

 

De aceea, mai înainte ca să începi slujirea, trebuie să te izbăvești de îndoială. Trebuie să te încrezi în Dumnezeul, Care a promis să te ajute!

 

Dumnezeu i-a zis lui Moise: „Du-te dar; Eu voi fi cu gura ta şi te voi învăţa ce vei avea de spus.” (Exod 4:12)

 

Data viitoare, când Dumnezeu îți va spune să vorbești din partea numelui Lui, și va apărea frica, ține minte, că dacă El te-a trimis, atunci tot El te va învăța ce să vorbești!

 

Roagă-te acum cu credință Domnului nostru Suveran, Care este credincios promisiunilor Sale, și folosește slujitori neputincioși pentru împlinirea planurilor Sale. Domnul să te binecuvânteze cu un duh tare, în slăbiciunea firii tale! ! !

 

Și ține minte: Atunci când omul nădăjduiește în sine însuși, atunci cu siguranță se va întâlni cu slăbiciunea sa. Dar când nădăjduiește în Dumnezeu, omul cu siguranță va vedea Atotputernicia Sa!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/191384/cand-neputinta-nu-este-un-obstacol