A venit momentul să-ți schimbi definitiv modul de viață
Autor: Charles Spurgeon
Album: fara album
Categorie: Diverse

'Dumnezeu a zis lui Iacov: „Scoală-te, suie-te la Betel, locuieşte acolo şi ridică acolo un altar Dumnezeului care ţi S-a arătat când fugeai de fratele tău Esau.” Iacov a zis casei lui şi tuturor celor ce erau cu el: „Scoateţi dumnezeii străini care sunt în mijlocul vostru, curăţiţi-vă şi schimbaţi-vă hainele, ca să ne sculăm şi să ne suim la Betel, căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat în ziua necazului meu şi care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o.” Ei au dat lui Iacov toţi dumnezeii străini care erau în mâinile lor şi cerceii pe care-i purtau în urechi. Iacov i-a îngropat în pământ, sub stejarul de lângă Sihem. ' (Geneza 35:1-4)

 

Dumnezeu i-a poruncit lui Iacov să-și schimbe decisiv modul său de viață. El trebuia să părăsească Sihemul cu câmpiile sale fertile, să se întoarcă la Betleem și să trăiască acolo. Prietenia cu lumea a pricinuit foarte multe suferințe casei lui, și Dumnezeu i-a poruncit lui Iacov, să rupă orice legătură cu acel loc.

 

Dragi frați și surori, uneori există așa momente, când trebuie să ne spunem nouă și familiei noastre: „Trebuie să nu trăim așa cum trăiește lumea. Noi zidim relații, care ne aduc daune, și învățăm obiceiuri, care nu sunt plăcute înaintea Lui Dumnezeu.” Domnul să ne ajute, să facem aceasta, dacă vedem nevoia! Să ne ajute, s-o rupem cu păcatul, și să ne pornim la drum, indiferent de pericole!

 

„Du-te la Betleem.” Atunci, când ne aducem aminte de anumite lucruri din trecut, ne este foarte folositor. Amintirile cu privire la dragostea dintâi, când am fost mulțumitori, chiar dacă am fost respinși, și nerecunoscuți de ceilalți oameni, doar pentru a fi cu El (Iisus) – aceste amintiri ne vor fi foarte folositoare. Este folositor să ținem minte, acea oră, când pentru prima dată, am zidit un altar acasă, și ne-am închinat cu toată familia înaintea Domnului. În acel moment am simțit, că acel loc izolat a fost locul fericirii, și am fost bucuroși să trăim, nu așa cum trăiește lumea, dar cu Hristos, pentru Hristos, și asemenea Lui Hristos.

 

Acolo, unde ți-ai pierdut bucuria, acolo o vei găsi, căci a rămas acolo unde ai părăsit-o. Dacă nu mai petreci timp în camera ta de rugăciune, dacă ai încetat să studiezi Cuvântul Lui Dumnezeu, dacă ai deviat de la urmarea Lui Hristos, atunci, „întoarce-te la Betleem!”

Charles Spurgeon

 

Îți mulțumesc Doamne, pentru că mi-ai amintit cu privire la aceea, că trebuie să-Ți fiu credincios (credincioasă) doar Ție, iar căirea sinceră, include, lepădarea tuturor lucrurilor, care ne împiedică să ne închinăm Ție, și care batjocoresc numele Tău. Am nevoie ca să lepăd tot ce este rău! Doresc să mă țin pe deplin de calea credinței, și de asemenea „să îngrop” idolii mei! De aceea, te rog, curăță-mi inima mea, Doamne, de la atașamente, care nu-Ți sunt plăcute și care Te necinstesc, pentru ca unica mea comoară să fii Tu, și pentru ca să slujesc doar intereselor Împărăției Tale Dumnezeiești! Tu – Dumnezeul, Care mă auzi în ziua necazului; Acela, Care a fost cu mine, și m-a păzit în calea vieții mele! Ție îți predau inima mea, și îți predau viața mea! În numele Lui Iisus Hristos, a Cărui Sânge mă curățește de orice păcat și de orice nelegiuire. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

 

 

„... căci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat în ziua necazului meu şi care a fost cu mine în călătoria pe care am făcut-o... ” (Geneza 35:3)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/191020/a-venit-momentul-sa-ti-schimbi-definitiv-modul-de-viata