Avertismentul meu către biserică -2-
Autor: A. W. Tozer
Album: Viu în Duhul
Categorie: Meditatii

   Îmi permiteţi să profeţesc? Ştiu că cine încearcă acest lucru se expune unor riscuri. Totuşi, bazat pe Scriptură, citind din istoria bisericii, rugându-mă în legătură cu acest subiect pe parcursul a mai multor ani şi urmărind schimbarea tendinţelor, am ajuns la o concluzie care reprezintă baza profeţiei mele. Acest lucru vine dintr-o pasiune mistuitoare pentru Dumnezeu şi din dragostea mea pentru biserica lui Isus Hristos.

   Orice ar spune alţii despre mine, nu pot sa neg faptul că iubesc biserica lui Isus Hristos din toată inima. Mă doare foarte tare să văd bisericile evanghelice într-o aşa stare, ştiind că remediul este doar la o rugăciune distanţă.

   Următoarea generaţie sau următoarele două generaţii de credincioşi vor avea de înfruntat o provocare care nu va putea fi depăşită în mod firesc. Pe parcursul istoriei DUMNEZEU a ales anumiţi oameni să iasă din biserica tradiţională, oameni care să o ia de la început folosind AUTORITATEA BIBLICĂ.

   Starea actuală a bisericii nu mai poate fi restaurată din punct de vedere spiritual şi sunt mari şanse ca Dumnezeu să fie nevoit să o ia de la capăt. Rugăciunea mea este ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. Citiţi Istoria Bisericii, CITIŢI DESPRE TREZIRI şi cum Dumnezeu a dat la o parte ceea ce era prezent în timpul respectiv şi cum a luat-o de la capăt. Probabil acest lucru se va întâmpla iarăşi. Mă rog sa se întâmple. Ne confruntăm cu probleme grave dacă nu ne predăm cu totul DUHULUI SFÂNT. Am devenit acel gen de creştini care încearcă să facă lucrarea lui Dumnezeu fără echiparea Duhului Sfânt în viaţa noastră. Îl recunoaştem în crezurile noastre dar rareori în lucrările şi în viaţa noastră.

   La fel ca poporul Israel din Vechiul Testament, mulţi din ziua de azi cred că ei sunt pe placul lui Dumnezeu. Ei cred, aşa cum credea şi Israelul de altădată, că nimic rău nu li se poate întâmpla. Aşa că ei vor continua să meargă înainte aşa ca până acum.

   Unul dintre cele mai îngrijorătoare pasaje din Vechiul Testament pare că se potriveşte perfect zilelor noastre. David a scris referitor la Israel:

   'Dar au uitat curând lucrările Lui şi n-au aşteptat împlinirea planurilor Lui. Ci i-a apucat pofta în pustie şi au ispitit pe Dumnezeu în pustietate. El le-a dat ce cereau dar a trimis o molimă printre ei'

   Doar pentru că ai ceea ce-ţi doreşti nu înseamnă că ai ceea ce au ei este ceea ce le-a dat Dumnezeu. Spiritul acesta de complacere este punctul în care greşesc bisericile evanghelice din zilele noastre. Înaintaşii noştri spirituali nu au fost niciodată mulţumiţi cu starea lor spirituală. Aveau o foame de nepotolit după Dumnezeu. Setea lor după Dumnezeu i-a determinat să meargă înainte. Aveau o insuficienţă inspirată de sus pe care numai Dumnezeu o putea împlini.

   Ni se transmite de la amvoanele bisericilor evanghelice din ziua de azi să fim mulţumiţi. Serii întregi de predici şi cărţi pun accentul pe a fi mulţumitor cu ceea ce ai. Atâta timp cât eşti mântuit, te afli în drum spre cer, aşadar relaxează-te si bucură-te de călătorie spun predicatorii. Dar înaintaşii noştri spirituali nu au transmis acelaşi mesaj.

   Un sfânt din vechime a spus odată că îi era teamă că am făcut ca biserica să fie pentru NOI şi nu pentru HRISTOS. Putem intra în adevărata biserică prin uşa care este Isus Hristos şi odată ce am intrat în ea, totul este pentru Dumnezeu. Transformarea care are loc în noi la momentul convertirii ne pregăteşte sa intrăm în prezenţa lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este atât de interesat SĂ VINĂ ÎN LUMEA NOASTRĂ PE CÂT ESTE DE INTERESAT SĂ NE ADUCĂ PE NOI ÎN LUMEA LUI.

   Dacă nu ne cunoaştem trecutul nu vom înţelege adevăratul viitor. Ceea ce a făcut Dumnezeu în trecut poate face si pentru noi azi. ISUS HRISTOS ESTE ACELAŞI ŞI IERI ŞI AZI ŞI ÎN VECI. Dacă nu ştiu ce a făcut în trecut, cum voi avea credinţă în ceea ce poate face pentru mine azi?

   Trebuie să ştim de unde venim, care este moştenirea şi trebuie să ştim mesajul care a ajuns la noi datând din vremea apostolilor. Acel mesaj nu s-a schimbat.

   Cred că slujba unui profet este să zguduie colivia spirituală şi să-i trezească pe creştinii adormiţi chemându-i sa înţeleagă pericolul cu care ne confruntăm azi. Noi am ajuns să ne mulţumim cu starea noastră. Suntem mulţumiti cu locul în care suntem, suntem mulţumiţi cu ceea ce avem şi nu avem nicio aşteptare reală în ceea ce priveste viitorul. Aşadar, această generatie de credincioşi şi următoarea se confruntă cu un pericol extrem de grav!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/190457/avertismentul-meu-catre-biserica-2