Unele cugetări cu privire la problemele vieții
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

Philip Yancey, un autor creștin de succes, scrie: „Unii cred, că viața cu Dumnezeu le va rezolva toate problemele lor. Precum o pereche naivă de tineri îndrăgostiți, ei se așteaptă că vor avea parte de zile minunate și vor fi ca în rai pe pământ. Și iată ei dau a zecea parte din venit, crezând că Dumnezeu le va întoarce însutit. Ei împlinesc poruncile, cu speranța că toate lucrurile se vor îmbunătăți. Oricare n-ar fi problema – lipsa unui loc de muncă, un copil, care nu se dezvoltă într-un mod normal, o căsătorie nereușită, un picior amputat, o față, care nu este atractivă – oamenii se așteaptă că Dumnezeu se va implica, și le va rezolva pe toate: le va da un serviciu, va vindeca copilul, va îmbunătăți relația cu soția, va întoarce piciorul, și va dărui un aspect exterior, ca la Hollywood. Dar după cum știm foarte bine, de obicei în viață nu este așa. Mai mult de atât, în unele țări, dacă te convertești la creștinism, aceasta este garanția, că îți vei pierde locul de muncă, vor apărea conflicte în familie, societatea te va urâ, ba chiar închisoare, chiar și moarte.

 

Chiar voi risca să fac această concluzie: oamenii au mai multă nevoie de probleme, decât de rezolvarea problemelor. Problemele nu ne permit să ne relaxăm. În mod repetat Biblia evidențiază, că succesul este mult mai periculos, decât greutățile și falimentele. Exemplul Lui Samson, Saul, Solomon, și multe alte personaje, ne arată, că succesul deseori te duce la mândrie, la îngâmfare, omul care are succes, este tentat să creadă că n-are nevoie de Dumnezeu, și se dezice cu ușurință de El.” (Philip Yancey „În căutarea Dumnezeului nevăzut”)

 

  • Doamne, ajută-mă să înțeleg, ce va aduce sufletului meu daune, și ce va face bine sufletului! Ajută-mă să-Ți fiu mulțumitor (mulțumitoare) pentru tot ce-mi dai, dar în tot același timp, să nu-mi lipesc inima de darurile pământești! Păzește-mă, pentru ca să nu gândesc că pot face totul fără Tine! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

„Ferice de omul pe care-l pedepseşti Tu, Doamne, şi pe care-l înveţi din Legea Ta.” (Psalmul 94:12)


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/189535/unele-cugetari-cu-privire-la-problemele-vietii