Ce folos are omul, dacă va câștiga toată lumea?
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Adevăr

Hristos a zis: “Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuşi?” (Luca 9:25)

 

Omul, după cuvintele Salvatorului, este preocupat de lucrurile, care nu-i aduc niciun folos, este preocupat numai de sine, peste măsură de mult, și grija lui, constă doar în aceea, “ca să câștige toată lumea,” pentru ca să satisfacă toate cerințele societății. Industria de publicitate ne face să gândim că avem nevoie, de anumite lucruri, de care în realitate nu avem nevoie, și îi impune pe oameni, să facă tot posibilul, ca să obțină lucruri, care au apărut recent pe piață, ei își golesc portofelul, atunci când caută împlinirea “poftelor sufletului.” Pentru cultul, închinării la sine însuși, omul plătește cu viața sa, se distruge pe sine însuși, și se osândește – zice Hristos. El va deține ceea ce a agonisit în lume, în această viață doar foarte puțin timp, iar apoi va lăsa totul pentru o veșnicie, plecând în veșnicii “cu mâinile goale.” Este o nebunie: să pierzi scopul adevărat al acestei vieți foarte scurte, pentru “niște jucării, care se vor acoperi cu praf.”!

 

Care este calea de scăpare? Este doar una singură în conformitate cu cuvintele Lui Iisus: “Fiindcă oricine va voi să-şi scape viaţa o va pierde, dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va mântui” (Luca 9:24). Nu trebuie “să-ți salvezi” viața, prin împlinirea poftelor tale egoiste, prin mulțumirea cu modul tău de viață, cu rutina, cu existența măruntă. Nu trebuie să devii robul (roaba) dorințelor și plăcerilor, care îți plac, nu trebuie să devii robul (roaba) confortului, luxului și facilităților, nu trebuie să dai lumii acesteia talentele tale cele minunate, în schimbul unor câțiva ani de bunăstare înșelătoare. Nu trebuie să-ți pierzi sensul adevărat al vieții, și nu-ți pierde împlinirea adâncă duhovnicească, care este strâns legată de o viață trăită cu sens. Trebuie “să-ți pierzi” viața ta pentru Iisus, pentru ca s-o mântuiești! Pentru El!

 

Îl respecți pe Iisus în așa fel, încât Îl vezi mai vrednic decât tine, și decât felul tău mic de a privi lumea? Ești gata să renunți la revendicările tale egoiste, și să tinzi cu sens spre Împărăția Lui, și spre neprihănirea Lui? Oare scopul vieții tale, este să fii ca Iisus? Ai luat hotărârea să recunoști că Iisus este capul vieții tale, este stăpânul tuturor domenilor din viața ta, și să-L urmezi pe El, “luându-ți crucea”?

 

Nimic să nu fie un obstacol în calea ta de predare deplină Lui Hristos!

 

Ajută-mă Doamne, pentru ca să mă predau Ție fără rezerve! Căci viața de predare, este viața adevărată, care aduce bucurie, o pace sfântă care întrece orice pricepere, și o împlinire adâncă duhovnicească. În numele Tău mă rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opinca

 

“Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea.” (Ioan 7:37)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/189203/ce-folos-are-omul-daca-va-castiga-toata-lumea