Experimentarea grâului
Autor: Witness Lee
Album: Witness Lee
Categorie: Meditatii

   Eu nu intenţionez să prezint doar nişte învăţături doctrinare. Povara mea nu este aceasta. Eu urmăresc experimentarea grâului si a orzului. Fraţi şi surori, de fiecare dată când, prin suveranitatea Domnului vă aflaţi într-o anumită situaţie în care sunteţi limitaţi, în care sunteţi apăsaţi, atunci, Îl puteţi experimenta pe Domnul ca şi grâu. Atunci când în mijlocul acelei situaţii d elimitări şi presiuni, Îl contactaţi pe Domnul, El este exact ca un grăunte de grâu pentru voi. Imediat ce Îl contactaţi puteţi fi pe deplin satisfăcuţi cu situaţia voastră şi cu limitarea voastră.

   O, viaţa aceasta care este Cristos Însuşi înlăuntrul tău, este un bob de grâu. Este viaţa micului tâmplar a Celui încarnat, a Celui limitat. Dacă atunci când vă aflaţi într-o anumită situaţie în care sunteţi limitat sau apăsat Îl atingeţi în mod viu pe Cristos, veţi spune:

   'O, Doamne, Tu eşti Dumnezeul infinit dar ai devenit un om finit. În Tine există puterea de a suferi orice fel de limitare! '

   -atunci, Îl veţi experimenta pe Cristos ca şi grâu.

   Într-o zi, o soră foarte bună şi spirituală a venit să mă viziteze. Ea provenea dintr-o familie bogată şi se căsătorise cu un frate care trebuia să aibă grijă de mama lui. Mama era amabilă cu fiul dar nu şi cu nora. Această soră tânără a venit la părtăşie cu mine pentru a vedea dacă experienţa ei era una bună sau nu. Apoi ea mi-a spus ce mult suferea din pricina soacrei ei. Mi-a spus cum a mers la Domnul rugându-L să facă ceva. Desigur, ea nu a îndrăznit să ceară Domnului ca să o scape de soacra ei dar L-a rugat pe Domnul sa-i ofere eliberare din situaţia aceea.

   Ea a spus că atunci când L-a implorat pe Domnul, imediat El a început să-i arate ce fel de Persoană a fost El pe pământ. El i-a arătat cât d emult a fost limitat ca tâmplar în acea mică familie timp de mai mult de treizeci de ani. Când a primit o asemene viziune ea a strigat cu lacrimi:

   'Doamne, Te laud! Te laud! Viaţa Ta este în mine, Doamne iar eu sunt mulţumită acum cu situaţia mea prezentă. Nu-Ţi cer să schimbi nimic. Pur şi simplu Te laud! '

   Ea m-a întrebat dacă experienţa ei era bună şi eu i-am răspuns că era foarte bună. Această soră L-a experimentat pe Cristos ca bob de grâu. Era într-adevăr o soră spirituală.

   Nu mult după aceea, această soră a venit din nou la mine. De data aceasta a spus:

   'O, frate, slavă Domnului, nu numai că sunt satisfăcută cu limitarea din partea familiei mele dar am văzut ceva mai mult în Domnul Isus! El nu a fost doar limitat, ci a fost dat la moarte şi a fost îngropat. Când Domnul mi-a revelat acest lucru, I-am spus că nu numai că aş fi mulţumită cu situaţia din familia mea, dar aş fi dispusă chiar să mor şi să fiu îngropată în această familie de dragul Său. '

   Aceasta a fost o altă experimentare a lui Cristos ca bob de grâu.

   În multe situaţii, pentru multi dintre noi Domnul Isus este ca un bob de grâu. Cu cât Îl experimentăm mai mult cu atât mai mult ne dăm seama că El este o asemenea Persoană: El trăieşte în noi!

   El este viaţa noastră pentru a ne face gata să fim limitaţi, să murim, gata să fim îngropaţi, gata să fim nimic. Aceasta este experimentarea Domnului ca şi bob de grâu.

   Aveţi această experienţă? Ce fel de experienţă aveţi? Vă certaţi cu soţia sau cu soţul?

   Dacă -DA-,   atunci aţi terminta-o cu Cristos. Trebuie să-L experimentaţi pe El într-un asemenea mod bogat. Trebuie să-L experimentaţi atât ca apă vie cât şi ca bob de grâu.

   Dacă atunci când sunteţi foarte limitaţi şi confuzi aţi privi la Domnul, sunt sigur că El vă va arăta că, în calitate de o asemenea Persoană El trăieşte în voi. El vă ajută, vă sustine ca să puteţi rezista în acea limitare. El vă va sprijini ca să puteţi fi daţi la moarte şi îngropaţi, El vă va energiza şi vă va întări într-o asemenea măsură încât să fiţi asemenea persoane. Atunci Îl veţi experimenta pe Cristos ca bob de grâu.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/188619/experimentarea-graului