Lacrimile mele, sunt cunoscute de Dumnezeu?
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

„A doua zi, Avraam s-a sculat de dimineaţă, a luat pâine şi un burduf cu apă, pe care i l-a dat Agarei şi i l-a pus pe umăr; i-a dat şi copilul şi i-a dat drumul. Ea a plecat şi a rătăcit prin pustia Beer-Şeba. Când s-a isprăvit apa din burduf, a aruncat copilul sub un tufiş şi s-a dus de a şezut în faţa lui la o mică depărtare de el... căci zicea ea: „Să nu văd moartea copilului!” A şezut... a ridicat glasul şi a început să plângă. Dumnezeu a auzit glasul copilului... Şi Dumnezeu i-a deschis ochii şi ea a văzut un izvor de apă; s-a dus de a umplut burduful cu apă şi a dat copilului să bea. Dumnezeu a fost cu copilul, care a crescut... ” (Geneza 21:14-21)


 

Aceasta a fost doar o biată roabă. Ea a fost chinuită, apăsată, obosită, cu buzele crăpate din cauza căldurii. I-au obosit picioarele. Ochii erau uscați și nu curgeau lacrimi. Mâinile le-a lăsat în jos, sprâncenele îi tremurau... După ea, de-abia mergea copilul ei. În mână ținea un burduf gol, în care cândva era apă. Sub picioare, din stânga, din dreapta, de departe înainte – doar nisip fierbinte din pustiu. Doar nisip, și un gând dureros, că în curând va muri, ea și copilul ei...

 

Totul avea să fie așa, dacă nu ar fi existat Dumnezeul, Care i-a văzut lacrimile! Dumnezeul, Care poate găsi o cale de scăpare, acolo, unde noi nu putem s-o găsim!

 

El-Roi – numele Domnului, prin care mai demult s-a descoperit în pustiu, roabei Agar, când ea, fiind însărcinată, a fugit, de stăpâna sa, care s-a purtat urât cu ea. 'Îngerul Domnului i-a zis... Domnul a auzit mâhnirea ta... Ea a numit Numele Domnului care-i vorbise: „Tu eşti Dumnezeu care mă vede! ' (Geneza 16:11-13)

 

 

El-Roi înseamnă - „Dumnezeul, Care mă vede.” Acest Dumnezeu și acum i-a văzut situația și S-a implicat în problema ei. Și precum în trecut, i-a dat din nou un viitor, și o speranță. Cu timpul se pot schimba împrejurările noastre, dar nu se schimbă Acela, Care vede totul, cunoaște toate lucrurile, și este gata „să ne deschidă ochii” „în pustiul fără apă” al vieții noastre. El vede și situația ta. Înțelege durerea ta. Are gânduri cu privire la tine, și dorește să-ți ofere un viitor, și o speranță în necaz. „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” (Ieremia 29:10)

 

Ești gata să primești ajutor din partea Lui? Întotdeauna ții minte în momentele dificile, și în situațiile grele din viață, că există un Dumnezeu, Care vede, aude, și cunoaște cum să te ajute? El vede atunci, când nu văd alții, și ajută atunci, când alții își lasă mâinile în jos. El te vede în așa fel, în care nu te vede nimeni. El cunoaște totul. El analizează totul detaliat. El cunoaște gândurile oamenilor, mai înainte, ca ele să apară... El este Dumnezeul El – Roi! El cunoaște de unde să ia apă pentru Agar, și pentru fiul ei, în pustie. Pe poporul Israel, El i-a hrănit cu mană din cer, și i-a dat să bea apă dintr-o stâncă moartă. El i-a văzut în așa fel, precum te vede acum pe tine! El cunoaște toate problemele tale. El știe cum să le rezolve. El este Același Dumnezeu, Care niciodată în vecii vecilor nu Se va schimba! Cheamă-L, spune-I despre problemele tale, și roagă-L „să-ți deschidă ochii, pentru ca să vezi sursa de apă” și așteaptă cu credință izbăvirea Lui!

 

Fie ca rugăciunea noastră să fie:

 

Doamne, atât de mult am greșit, dar mila Ta este mai mare decât toate străduințele mele, dragostea Ta este mai adâncă decât tot efortul meu. Ea acoperă totul, și mă vindecă. Mă ajuți, Îmi întinzi mâna, mă scuturi de praf, și mă ajuți să merg mai departe. Îți mulțumesc Dumnezeul meu... Îți mulțumesc că în centrul oricărui întuneric, Tu ești lumina, și din orice groapă adâncă – mă ajuți să ies, și îmi dai putere să merg spre acel viitor și spre acea speranță, pe Care le-ai pregătit pentru mine... Sprijinește-mă acum. Deschide-mi ochii, și dă-mi posibilitatea să văd sursa, care îmi va potoli setea! În numele Domnului Iisus Hristos, amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/187626/lacrimile-mele-sunt-cunoscute-de-dumnezeu