Ce înseamnă să prietenești cu Dumnezeu?
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

(Exod 33:11) „Domnul vorbea cu Moise faţă în faţă, cum vorbeşte un om cu prietenul lui... ”

 

Când viața ta se va apropia de sfârșit, atunci ce ai fi dorit să obții? Ce moștenire ai fi dorit să lași? Dacă ai fi putut să scrii doar o frază pe monumentul de pe mormânt, atunci ce-ai fi evidențiat din viața ta? Răspunsurile la aceste întrebări, îți vor descoperi, cine ești acum în realitate.

 

Moise este descris în diverse feluri în Biblie. Pe el îl numesc omul Lui Dumnezeu, cel mai măreț prooroc din Israel și robul Domnului. Cea mai interesantă descriere a lui Moise, “prietenul Lui Dumnezeu.” Biblia ne spune: (Exod 33:11) „Domnul vorbea cu Moise faţă în faţă, cum vorbeşte un om cu prietenul lui... ”

 

Cei mai mari vrăjmași pentru o astfel de relație de prietenie foarte apropiată, sunt graficile încărcate, și foarte multe responsabilități. Iar Moise a refuzat să ofere locul, la toate acestea. El a fost un om foarte ocupat, și răspundea pentru un popor, în număr de 3.000. 000 de oameni. Aici era inclusă asigurarea cu hrană, hainele, locul de trai, transportarea tuturor lucrurilor.

 

Cum Moise a reușit toate acestea, și în tot același timp cum a avut suficient timp, să rămână prietenul Lui Dumnezeu?

 

Foarte simplu. “Moise a luat cortul lui şi l-a întins afară din tabără, la o depărtare oarecare; l-a numit cortul întâlnirii. Şi toţi cei ce întrebau pe Domnul se duceau la cortul întâlnirii, care era afară din tabără.” (Exod 33:7) Moise a avut un cort, și l-a întins afară din tabără (unde trăia mulțimea de oameni). El se ducea acolo, și se întâlnea cu Dumnezeu. Acela era locul, unde el regulat comunica cu Acela, pe Care Îl iubea. Prietenul Lui Dumnezeu cunoaște, cum să găsească timp, și locul potrivit, pentru ca să-L asculte pe Domnul, și să vorbească cu El, de unul singur. El va veni cu Biblia în mână, și cu o ureche deschisă, pentru ca să asculte glasul Domnului, și pentru a-L urma. Dumnezeu poate să-I încredințeze tainele inimii Lui.

 

Prietenul Lui Dumnezeu nu este acela, care se grăbește să intre și să iasă, din prezența Lui Dumnezeu. Pentru comunicare este nevoie de vreme! Martin Luter a zis: cu am avut mai mult de făcut, cu atât am căutat mai multă vreme pentru rugăciune. Mulți dintre noi, găsesc un răspuns opus, atunci când sunt foarte ocupați și au un grafic, care nu este foarte bine compus. În primul rând ce fac oamenii, ei taie din timpul de comunicare cu Dumnezeu. Dar, dacă într-adevăr dorim să fim oamenii Lui Dumnezeu, atunci trebuie să înțelegem foarte bine, că noi nu putem să comunicăm cu Tatăl nostru Ceresc, fără să ne punem suficient timp deoparte. Trebuie să ne schimbăm prioritățile. Doar atunci prietenia noastră cu Dumnezeu, va ocupa primul loc în viață.

 

Ce moștenire vom lăsa copiilor și nepoților noștri? Aceasta depinde de ceea, ce este cel mai important pentru noi. Întotdeauna găsim timp pentru cele mai importante lucruri! Să găsim timp pentru Domnul!

 

Domnul Iisus a zis ucenicilor Săi: “15 Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său, ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. 14. Voi sunteţi prietenii Mei dacă faceţi ce vă poruncesc Eu.” (Ioan 15:15,14)

 

Este foarte important pentru tine să devii prietenul Lui Dumnezeu? Este foarte important pentru tine, să-L auzi pe Domnul, și să faci ceea ce-ți poruncește?

 

Doamne! Doresc să vorbesc cu Tine la nivel personal! Ajută-mă să găsesc regulat timp și să găsesc locul potrivit, pentru ca să te aud, și să vorbesc cu Tine în singurătate, și ajută-mă să împlinesc voia Ta! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/187463/ce-inseamna-sa-prietenesti-cu-dumnezeu