Atingerea, care schimbă viața
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Diverse

 Cel mai mult în lume, Iacov fiul lui Isaac, și-a dorit să fie primul. Numele “Iacov” semnifică “cel care ține de călcâi.” Încă din pântecele mamei, băieții – gemeni (Iacov și Esau) se împingeau unul pe celălalt, când luptau pentru a fi întâiul născut. (Geneza 25:22-23) Dar când a venit vremea, ca mama lor să nască, atunci Iacov a apărut pe lume, după fratele său geamăn (Esau), ținându-se cu mâna de călcâiul fratelui. De aceea a fost numit “Iacov”, ce semnifică “cel ce ține de călcâi”, iar această afirmație înseamnă “îndemânatic”, “viclean”, „cel care amăgește”. Deja atunci, în timpul nașterii, la Iacov s-a manifestat firea lui șireată, care îi dă pe ceilalți la o parte, pentru a ajunge primul. Din copilărie a avut tendința să folosească mijloace de amăgire, și era iscusit în ele: de la început prin înșelăciune a furat de la fratele mai mare, dreptul de întâi născut (o poziție deosebită, pe care o avea fiul cel mai mare într-o familie, care îi oferea anumite privilegii), iar apoi a furat de la frate, binecuvântarea tatălui. Dacă vom zice, că nu putem să ne încredem în Iacov, atunci aceasta este puțin spus. Dar cu toate acestea Iacov s-a născut dintr-o sămânță bună: el a fost fiul celui mai renumit bărbat din istorie. El a crescut “în biserică”, căci Avraam și Isaac le-au redat fiilor lor, despre întâlnirile lor cu Dumnezeu, care au ajuns până la noi, sub forma Bibliei. Lui Iacov, Dumnezeu i-a dat făgăduința, încă de la bunelul lui pe nume Avraam, și el a avut o predestinare de la Dumnezeu, pe care trebuia s-o împlinească. Iacov a fost îndemânatic și a avut “nevoie” de Dumnezeu, doar pentru ca El să-l binecuvânteze și mai mult și să-l păzească de răzbunarea fratelui, pe care l-a înșelat (Geneza 32:9-12). Dar adevărul constă în aceea, că Dumnezeu nu este obligat să ne împlinească dorințele. Noi întotdeauna știm, ce ne dorim, dar cunoaștem noi de ce într-adevăr avem nevoie? Dumnezeu acționa în conformitate cu nevoile lui Iacov!

Și totul s-a schimbat după o întâlnire unică, după ce Dumnezeu o singură dată s-a atins de el.

 

24 Iacov însă a rămas singur. Atunci, un om s-a luptat cu el până în revărsatul zorilor. 25 Văzând că nu-l poate birui, omul acesta l-a lovit la încheietura coapsei, aşa că i s-a scrântit încheietura coapsei lui Iacov, pe când se lupta cu el. 26 Omul acela a zis: „Lasă-mă să plec, căci se revarsă zorile.” Dar Iacov a răspuns: „Nu Te voi lăsa să pleci până nu mă vei binecuvânta.” 27 Omul acela i-a zis: „Cum îţi este numele?” „Iacov”, a răspuns el. 28 Apoi a zis: „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel (Cel ce luptă cu Dumnezeu), căci ai luptat cu Dumnezeu şi cu oameni şi ai fost biruitor.” 29 Iacov l-a întrebat: „Spune-mi, Te rog, numele Tău.” El a răspuns: „Pentru ce Îmi ceri numele?” Şi l-a binecuvântat acolo. 30 Iacov a pus locului aceluia numele Peniel (Faţa lui Dumnezeu); „căci”, a zis el, „am văzut pe Dumnezeu faţă în faţă, şi totuşi am scăpat cu viaţă”. 31 Răsărea soarele când a trecut pe lângă Peniel. Însă Iacov şchiopăta din coapsă.

 

Iacov s-a apărat așa cum a putut, de aceea lupta a durat atât de mult (noaptea s-a început, și a durat până la revărsatul zorilor). La fel și noi uneori, dorim să ne păstrăm independența când luptăm cu Dumnezeu. Dar la urma urmei, lupta perseverentă cu un Luptător misterios, nu doar l-a traumat pe Iacov la coapsă, dar de asemenea i-a adus binecuvântarea. Faptul că Iacov șchiopăta, a fost semnul că el este fără putere, ca un bărbat îndemânatic, și viclean, în fața puterii Supreme (Daniel 4:34). Scrântirea încheieturii coapsei (încheietura coapsei – este o parte, care ne dă putere, ne dă un sprijin, pe ea noi stăm și mergem; ea este indicatorul independenței noastre) Iacov a fost zdrobit, și deja nu mai era un bărbat îndemânatic. Puterea lui a fost zdrobită. Firea lui Iacov – a fost obstacolul lui, în calea lui spre predestinarea Lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu s-a luptat, pentru ca să-i zdrobească această “independență”. “Eul nostru”, este “vechiul Iacov”, este un motiv, ca să ne fie “scrântit” trecutul nostru, și felul nostru din trecut de a privi lucrurile, pentru binele relației noastre cu Dumnezeu, în viitor. Doar atunci, când “fără putere cazi la pământ, din cauza că ți-a fost scrântită coapsa”, ai o nevoie mare, și dorești foarte mult să obții binecuvântarea Lui Dumnezeu, „să te ții” de ea, iar Dumnezeu te va binecuvânta! Dar mai înainte de vremea când te va binecuvânta, El “te va lovi la încheietura coapsei.”

 

Avem nevoie de astfel de întâlniri cu Dumnezeu, care ne vor schimba pentru totdeauna, care îl vor îngropa pe omul nostru cel vechi, și vor distruge felul nostru din trecut de a privi lucrurile. Avem nevoie de o întâlnire cu Dumnezeu, care ne va face “să șchiopătăm” pentru tot restul vieții noastre. Căci doar cei “șchiopi” sunt binecuvântați!

 

Ești gata pentru o astfel de întâlnire? ? ? Aceasta va arăta cât de mult ai nevoie de binecuvântarea Lui, cât de mult dorești să capeți trecere înaintea Lui Dumnezeu, și să obții bunăstare din partea Lui. Prin îndemânare poți să obții foarte multe lucruri, dar cei “șchiopi” au totul (Geneza 33:11)! ! !

 

“Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug,” – a zis Domnul Iisus Hristos (Ioan 10:10). El nu a venit ca să ia de la noi ceva prețios, ci ca să ne dea ceva prețios! ! ! El nu a venit, ca să-ți binecuvânteze viața din trecut, ci ca să-ți dea o viață nouă. Dacă vei primi sau nu darul vieții Lui, tu decizi! Iacov a primit.

 

Fie ca rugăciunea noastră să fie: Dumnezeul meu! M-am bizuit pe puterile mele, și m-am săturat de mine atât de mult, încât Îți mărturisesc, că sunt – “Iacov.” Iartă-mă, că m-am luptat cu Tine, pentru predestinarea mea în viață. Primesc predestinarea Ta pentru viața mea. Nu binecuvânta viața mea din trecut, ci dă-mi o viață nouă prin Fiul Tău, Iisus Hristos! Întinde-ți mâna și atinge-te de mine. Schimbă-mi inima și călăuzește-mă! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

Nu este groaznic “să fii șchiop”, este groaznic să rămâi așa cum ai fost în trecut!

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

Rolul sfatului înțelept (Faptele apostolilor 27)

Cel care ascultă sfatul este înțelept! Așa spune Biblia. Să aflăm de ce!
Predicator: Igor Opincă
Traducere: Veaceslav

https: //www. facebook. com/Repalovveaceslav/videos/2169953106424651/

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/187436/atingerea-care-schimba-viata