CÂND CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ CU NOI, NU ESTE CEEA CE NE DORIM
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

De obicei, orice felicitare de Crăciun, și de anul nou, se limitează doar la câteva cuvinte foarte frumoase, cu privire la anumite lucruri, pe care oamenii ți le doresc, precum pace, bucurie, sănătate,   propășire, fericire, lumină și căldură în familie. Dar, viața reală, se deosebește de lucrurile foarte frumoase, pe care le dorim oamenilor. Diferența dintre ceea ce ne dorim, și ceea ce se întâmplă cu noi în viață, poate să ne facă să disperăm, și să fim nemulțumitori. De aceea, să analizăm exemplul oamenilor, care au vreo legătură cu Crăciunul, și să evidențiem ceva foarte important!

 

Chiar dacă Maria L-a pus pe Iisus într-o iesle săracă, pentru că nu aveau loc în casa de poposire, totuși ea s-a bucurat foarte tare, din cauza că S-a născut Copilul (Luca 2:7; Ioan 16:21). Autoritățile au întâlnit cu asprime Magii, dar ei nu s-au oprit până la momentul, când au adus daruri împăratului născut. (Matei 2:1-11). Păstorii s-au speriat, din cauza Îngerilor, care au apărut, și totuși s-au îndreptat spre Betleem, pentru a primi pace, închinându-se până la pământ, înaintea Pruncului, care se afla într-o iesle. (Luca 2:9-16). Simon și văduva Ana, indiferent de starea duhovnicească rea a poporului Israel din acea vreme, l-au lăudat pe Dumnezeu, când au văzut pe Pruncul, Iisus, pe care L-au adus la Templu (Luca 2:23-28)! Este interesant, că toți acești eroi, nu au căutat, să aducă la împlinire, așteptările pe care le aveau, pentru ca ele să devină reale (în sfârșit, să găsim vreun loc în casa de poposire (hotel), să vedem oameni amabili, să scăpăm de vreo frică și așa mai departe), dar au tins, spre aceea, ca să-L obțină în primul rând pe Iisus! Căci doar El poate să ofere bucuria adevărată, pacea, și împlinirea în viață!

 

Probabil realitatea, de care ai parte (careva lipsuri, atitudinea rea a oamenilor față de tine, frica, necredința celor din jur) nu-ți dau pace, și îți provoacă îngrijorări.

 

Vino la Iisus, precum magii, păstorii, Simon, și Ana! El este Acela, despre care este scris: „Iată, fecioara va fi însărcinată, va naşte un fiu şi-I vor pune numele Emanuel”, care, tălmăcit, înseamnă: „Dumnezeu este cu noi” (Matei 1:23). Iisus nu a venit, pentru a pleca. El a venit, pentru a rămâne, și pentru a fi Emanuel pentru noi, ce semnifică, Dumnezeu este cu noi, care poate să ne înțeleagă slăbiciunile! “… iată, Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului”(Matei 28:20).

 

-          Fie ca Dumnezeu să fie cu tine în anul nou! Fie ca prezența Lui să-ți dea putere, indiferent de împrejurările de care ai parte! În numele Domnului și Salvatorului Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/183777/cand-ceea-ce-se-intampla-cu-noi-nu-este-ceea-ce-ne-dorim