TREBUIE SĂ AI PĂRTĂȘIE CU OAMENII SFINȚI
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

1 Ioan 1:3 “... deci ce am văzut şi am auzit, aceea vă vestim şi vouă, ca şi voi să aveţi părtăşie cu noi. Şi părtăşia noastră este cu Tatăl şi cu Fiul Său, Isus Hristos.”

 

Maturitatea duhovnicească include în sine, părtășia personală cu Dumnezeu, tot astfel și dezvoltarea părtășiei creștine, cu alți oameni credincioși. În ziua de azi unii creștini uită rolul părtășiei cu ceilalți credincioși, unde comunică cu ceilalți despre lucrurile duhovnicești, când au ocazia să se aprofundeze în cunoașterea Sfintelor Scripturi, să vorbească despre răspunsurile recente la rugăciuni, sau să asculte mărturiile personale despre felul, cum Dumnezeu a făcut schimbări bune în viața cuiva.

 

Una din cauzele acestei neglijări, este individualismul, care este promovat pe larg în societatea noastră, urmărirea unor învățături omenești, precum: “fă doar ceea, ce-ți place” sau “fii stăpânul vieții tale” și așa mai departe.

 

Un alt motiv este deformarea priorităților în viață. Doi, sau mai mulți creștini, sunt gata să petreacă timp împreună pentru a discuta probleme politice, sau alte noutăți, despre timpul de afară, despre sport, și pe deplin ignoră prin toate acestea, părtășia cu privire la nevoile duhovnicești pe care le au. Dacă nu vom avea o astfel de părtășie, cu privire la toate lucrurile, care țin de nevoile duhovnicești, atunci viețile noastre duhovnicești vor deveni sărace.

 

Autorul Epistolei către Evrei, ne-a avertizat: „Ci îndemnaţi-vă unii pe alţii în fiecare zi, câtă vreme se zice: „Astăzi”, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului” (3:13). Când nu comunicăm regulat unii cu alții, atunci cu mai multă ușurință, ne împietrim inimile, începem să facem doar ceea ce dorim, și devenim încăpățânați, și ne lăsăm înșelați de păcate.

 

“SĂ AVEȚI PĂRTĂȘIE CU OAMENII SFINȚI” – a dat acest sfat, puritanul Thomas Watson – “prin sfaturile sale, prin rugăciuni și prin modul de viață, vă pot sfinți și pe voi.”

 

Fie ca Dumnezeu să ne binecuvânteze pe fiecare dintre noi! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 Traducere: Repalov Veaceslav

 “Domnul să vă facă să creşteţi tot mai mult în dragoste unii faţă de alţii şi faţă de toţi, cum facem şi noi înşine pentru voi” (1 Tesaloniceni 3:12)

 

 

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/183707/trebuie-sa-ai-partasie-cu-oamenii-sfinti