Dupa psalmul 126
Autor: Ciprian Muresan
Album: Invataturi si sfaturi din psalmii
Categorie: Diverse

Cand a adus Domnul inapoi pe prinsii de razboi ai Sionului, parca visam. Atunci  gura ne era plina de strigate de bucurie, si limba de cantari de veselie. Atunci se spunea printre neamuri: Domnul a facut mari lucruri pentru ei! .

Prinsi de razboi ai Sionului, sunt aceia care din Sion au fost luati prizioneri, sunt daca vreti, acel banut  pierdut in casa, acel fiu risipitor, acea oaie pierduta de turma, sunt copiii  din adunarile noastre care sunt atrasi mai mult de retelele de socializare decat de adunare, sunt copiii care asculta mai mult de prieteni decat de parinti, sunt parintii care stau mai mult pe facebook cu prietenii decat  in partasie cu proprii copiii, sunt acei fratiii sau surori, tineri sau batranii care au mai multi prieteni pe facebook decat in adunare, sunt acei  frati sau surori, tineri sau batrani care  cu urechile stau la predica si cu ochii pe telefoane in adunare. Si de multe ori ne unim in rugaciune pentru cei  care se afla departe de Calea Domnului, si nu sunt putine cazurile unde de nicaieri au inceput furtunile in familii, in adunari, intre frati. Si sunt atatia prinsi de razboi, pentru ca  acest razboi se intinde peste familii, peste poporul Domnului in general. Si cine nu este prins de razboi, si cine nu ajunge  prins de razboi?

In acest text, in acest psalm, sunt prezentate doua categorii de oameni care nu sunt luati ca prinsi de razboi ai Sionului. Si prima categorie care nu poate sa fie luata ca prinsi de razboi ai Sionului sunt neamurile, sunt acei oameni care nu au nimic de a face cu Sionul, dar care stau cu ochii pe tot ce se intampla in Sion, ei nu duc crucea lui Hristos, firea pamanteasca nu le-a fost rastignita.

Si cea de a doua categorie  care nu pot fi luati prinsi de razboi, sunt aceia care seamana cu lacrimi, care umbla plangand cind arunca samanta, sunt aceia care  care au gura plina de bucurie, si limba  plina de cantari  de veselie. Semanatori ai neprihanirii care varsa lacrimi, umbla plangand cind arunca samanta, plang cind urca la amvoane, plang cind merg in evanghelizari, pling cind merg la paturi de spitale, pling cind merg  in temnite la cei intemnitati, pling pentru copiii lor si nu isi bat copiii ca sa planga, pling pentru altii si nu îi fac pe altii ca sa planga.

Domnul pregateste o mare lucrare intre noi, Domnul vrea sa aduca inapoi pe prinsii de razboi, Domnul poate sa iti aduca inapoi fata si baiatul la pocainta, Domnul poate sa iti aduca sotul sau sotia, fratele sau sora. Si va fi ca un vis pentru tine, parca visam, nu ne venea sa credem, pentru ca dincolo de orizonturile noastre, dincolo de  visele noastre, dincolo de asteptarile noastre, dincolo de puterile noastre, este Dumnezeu.

Si de multe ori, stim cum lucreaza Dumnezeu, stim cat lucreaza Dumnezeu, dar nu stim cand va lucra Dumnezeu. Dar dupa psalmul  acesta Dumnezeu, lucreaza  atunci cind gura  ne este plina  de strigate de bucurie si limba de cantari  de veselie. Asa au cazut lanturile de pe Pavel si Sila la Filipi. Asa au cazut zidurile inalte de la Ierihon. De aceea e scris in Filipeni 4: Bucurati-va intotdeauna in Domnul! Iarasi zic: Bucurati-va; iar in Romani 12 e scris: 'bucurati-va in nadejde; bucurati-va cu cei ce se bucura',  iar in Filipeni 3 e scris: 'bucurati-va in Domnul'.

Oare, nu cumva noi prin lipsa bucuriei Îl oprim pe Dumnezeu ca sa lucreze, ca sa ne aduca inapoi pe prinsii de razboi ai Sionului, ca Dumnezeu nu asteapta  plata de la noi pentru toate binefacerile Lui, Dumnezeu asteapta sa ne vada bucurosi, plini de bucurie, bucurandu-ne intotdeauna, bucurandu-ne in Domnul.

Iar daca ti-ai pierdut  orice  nadejde, mai ai inca lacrimi, si daca nu mai ai puteri, mai poti sa plangi, si daca nu mai ai  sanse sa fii fericit, mai poti sa te bucuri, intotdeauna, in Domnul, in nadejde, si apoi  ca un vis vor curge  raurile  dumnezeiesti in viata ta.

25. decembrie. 2018

Ciprian Muresan, Irlanda.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/183368/dupa-psalmul-126