Cunascandu-L pe El
Autor: Abrudan Adrian
Album: fara album
Categorie: Diverse

Sarpele era mai siret decat toate fiarele campului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: "Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: "Sa nu mancati din toti pomii din gradina"?" - Geneza 3:1

 

Modul nostru de gandire este influentat in fiecare de diferite persoane, de diferite circumstante, de diferite probleme din viata noastra. Iar felul in care gandim este foarte important. Deoarece, ne indreptam in directia gandurilor noastre. Caracterul nu este altceva decat suma tuturor gandurilor. Omul devine ceea ce gandeste.  Dumnezeu cand a creat pe om, la creat cu o gandire libera. I-a acordat omului dreptul de cine sa asculte. Pe cine sa lase sa-i influenteze gandirea. Diavolul stie acest lucru, si tocmai de aceea a ispitit-o in acest mod; si ea a cazut in plasa lui. De atunci si pana astazi Diavolul foloseste aceasta metoda. Scopul Diavolul este acela de a distruge omul, iar aceasta metoda de ai influenta gandirea este cea mai buna metoda.

In fiecare zi, in viata noastra Diavolul ne bombardeaza la nivelul mintii noastre cu orice fel de ganduri, mai mult sau mai putin negative;  dar ceea ce conteaza cu adevarat este faptul ca sunt ganduri negative. Iar gandurile negative ne fac rau.

In fiecare zi Diavolul ne bombardeaza minte cu minciuni despre Dumnezeu.

Minciuni de genul: , , Dumnezeu este rau. Dumnezeu este capricios. Dumnezeu cauta sa-ti faca rau pentru ca ai pacatuit. Dumnezeu iubeste doar pe cei care Il asculta. Viata cu Dumnezeu este o viata fara de nici un folos. Asa ca mai bine distreaza-te cu tot ce prinzi. Dumnezeu nu este interesat de tine; Lui nici macar nu-I pasa de tine. Te rogi de atata timp si ai un model de viata demn de urmat, si de ce nu esti vindcat? Ti-am spus eu ca Dumnezeu este rau” Si as putea continua la nesfarsit.  In fiecare zi Diavolul cauta sa ne minta cu privire la Dumnezeu. Iar daca noi nu stam in Cuvant vom fi mintiti cu privire la Dumnezeu. Iar daca vom sta in Cuvant iar daca nu vom lasa Duhul Sfant sa ne descopere ce adevarul si vom da noi interpretari dupa dorintele noastre, din nou vom fi mintiti de Diavolul.

Cum este Dumnezeu?  

Haideti sa citim cum este EL

8. Domnul este îndurător și milostiv, îndelung răbdător si bogat în bunătate.

9. El nu Se ceartă fără încetare, și nu ține mînia pe vecie.

10. Nu ne face după păcatele noastre, nu ne pedepsește după fărădelegile noastre.

11. Ci cît sînt de sus cerurile față de pămînt, atît este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El;

12. cît este de departe răsăritul de apus, atît de mult depărtează El fărădelegile noastre dela noi.

13. Cum se îndură un tată de copiii lui, așa Se îndură domnul de ceice se tem de El.

14. Căci El știe din ce sîntem făcuți; Își aduce aminte că sîntem țărînă.

 

Acest pasaj nu face altceva decat sa ne descopere caracterul lui Dumnezeu. Ceea ce El este cu adevarat.

Dumnezeu, nu este un Dumnezeu rau, aspru, care imediat se manie pe noi. Un Dumnezeu care tine manie pe noi o viata intreaga. Noi ca oameni, poate suntem de mult ori asa, dar El nu este asa. Dimpotriva este un Dumnezeu care are rabdare cu noi, este bun cu noi. Nu ne face dupa pacatele noastre, adica nu ne da ceea ce meritam. Meritam de multe ori sa ne pedepseasca crunt, dar nu o face pentru ce ne iubeste. Faptul ca ne disciplineaza uneori, nu o face pentru a ne omori, ci pentru maturitatea noastra. Disciplinarea lui Dumnezeu, nu este o disciplinare in ura ci una in dragoste pentru ca ne iubeste si vrea viata pentru noi. Este plin de bunatate fata de noi deoarece stie din ce suntem facuti. Stie ca avem slabiciuni in viata noastra. Stie ca suntem deseori atat de slabi. Si totusi ne este Izbavitor, ne este Aparator, ne este Tata.

 

Acum la incheiere as vrea sa te intreb: Cu ce iti hranesti mintea? Cu ce iti alimentezi mintea? Cu minciunile Diavolului? Sau cu Dumnezeu?  Dumnezeu nu vrea sa te distruga, ci vrea sa te ajute. Dar Diavolul, vrea sa te distruga cu orice pret.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/182796/cunascandu-l-pe-el