ÎNTOTDEAUNA ȚINE PREGĂTIT SCUTUL CREDINȚEI
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

«Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău» (Efeseni 6:16)

 

Uneori atacurile diavolului, săgețile lui arzătoare, când nimeresc în țintă (în inima noastră), ne aprind sentimentele, ne aprind pasiunea în suflet, ne provoacă gânduri grele, și atunci un fleac se transformă într-o problemă foarte mare, care arde luminos. Dauna pricinuită poate să fie foarte gravă, dar putea fi evitată.

 

Ți-ai fi dorit să stingi fiecare săgeată, pe care diavolul se gândește să le îndrepte spre tine? Deci, dacă ai un scut al credinței și îl ții înaintea ta, atunci ești protejat(ă) bine de săgețile arzătoare ale vrăjmașului. Acest scut are o putere supranaturală și devine un perete, care te protejează de atacurile vrăjmașului.

 

În vechime acest cuvânt „scut” se referea la un scut, al ostașului roman, care era udat. Înainte de luptă, ostașii își udau scuturile, până când  erau îmbibate bine cu apă. Ei făceau aceasta, deoarece cunoșteau: vrăjmașul îi va ataca cu săgeți arzătoare, și dacă scutul va fi uscat, el se va aprinde, dar dacă este îmbibat cu apă, atunci săgeata se va stinge, chiar dacă se va înfige adânc în scut. De aceea, dacă regulat “te vei uda” cu Cuvântul Lui Dumnezeu, atunci îți vei alimenta credința, precum un ostaș roman, își îmbiba scutul cu apă. Și atunci, chiar dacă o săgeată arzătoare se va înfige în scutul tău, atunci Cuvântul Lui Dumnezeu, Care locuiește din belșug în inima ta, și cu care este îmbibat scutul, va stinge focul, și săgeata   nu-ți va face vreun rău.

 

Întreabă-te. Acel timp și atenția, pe care le dedici Cuvântului Lui Dumnezeu, sunt suficiente pentru a-ți îmbiba scutul credinței? Sau credința ta s-a uscat până acolo, din cauza insuficienței de Cuvânt a Lui Dumnezeu, încât scutul nu este bun, pentru a fi folosit mai departe, și săgețile vrăjmașului îți aduc pagube mari?

 

Alimentează-ți credința în fiecare zi, cu Cuvântul Lui Dumnezeu, în așa fel, încât dacă vrăjmașul te va ataca – îți va ataca căsătoria, copiii, serviciul, slujirea, sănătatea – va observa că săgeata lui arzătoare, nu a avut vreun efect, pe scutul tău, care este îmbibat cu Cuvântul Lui Dumnezeu. Nu permite, să devii jertfa diavolului. Ține în fața ta scutul credinței, îmbibat cu Cuvântul lui Dumnezeu, pentru ca el să-ți protejeze tot trupul! Fie ca Dumnezeu să te păzească pe tine, și pe cei, care îți sunt apropiați!

 

-         Doamne, Îți mulțumesc pentru scutul credinței! Te rog, ajută-mă să pun Cuvântul Tău, pe primul loc în viața mea, să-mi îmbib scutul credinței îm EL, până va deveni un perete, care mă poate proteja, de orice atac al diavolului. În numele Domnului Iisus. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/182609/intotdeauna-tine-pregatit-scutul-credintei