RUGAȚI-VĂ ÎN NECAZ ȘI ÎN BUCURII
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

“Este vreunul printre voi în suferinţă? Să se roage! Este vreunul cu inimă bună? Să cânte cântări de laudă!” (Iacov 5:13)

 

Fiind oameni credincioși, ne întâlnim în această lume cu rele, din cauza cărora suferim. Dar de asemenea, cineva dintre noi poate să se afle într-o stare foarte bună, să aibă parte de bucurii, indiferent de împrejurări. Ce dorește să ne spună Iacov, dacă avem parte de o împrejurare, sau alta?

 

Iacov ne învață, dacă ești acela care are parte de necazuri, atunci roagă-te Domnului. Suferințele cauzate de orice motive, trebuie să ne îndemne să ne rugăm. Dar dacă ești o persoană, care se simte foarte bine, atunci trebuie să-L lauzi pe Domnul, să-I cânți psalmuri, și cântări de laudă.

 

În orice împrejurări, în necazuri, și în bucurii, atinge-te de Dumnezeu! Nu există un astfel de moment în viața noastră, când Domnul să nu dorească să ne îndemne, să ne apropiem de El!

 

De aceea, apropie-te de Dumnezeu, în întristări, în osteneli, în boli, în frici! Și ține minte, că în timpul rugăciunii, se ia legătura directă cu Acela, Care poate să ne împlinească orice nevoie, indiferent, de cât de mare este, sau după presupunerea noastră – nu poate fi împlinită. Fie ca Cel atotputernic să fie aproape de tine, și să-ți împlinească toate nevoile în momentul acesta!

 

Dar dacă ai parte de bunăstare, și de bucurii, atunci cântă psalmi, cântări, care sunt luate din Sfintele Scripturi, sau care au fost scrise de cineva, dar sunt în conformitate cu Sfintele Scripturi! Căci bucuria noastră, trebuie să fie o bucurie sfântă, trebuie să ne bucurăm în Domnul!

 

-          Doamne! Voia Ta este doar pentru binele meu! Te rog cu privire la aceea, ca în orice împrejurări din viața mea, fie în întristări, sau fie în bucurii, să mă apropii de Tine. Când sunt fericit, să-Ți cânt, să Te laud. Dar în timpul necazurilor, să resping voia mea, să-Ți încredințez cu încredere viața mea, și toate îngrijorările mele, Căci Tu ește Acela, Care mă privești curios. Te rog în numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

 

 

“Şi eu voi nădăjdui pururea, Te voi lăuda tot mai mult” (Psalmii, 71:14)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/182560/rugati-va-in-necaz-si-in-bucurii