Scurtă privire asupra redeşteptării
Autor: Morris Venden
Album: Trenul vieţii
Categorie: Controverse

   Gândindu-ne la redeşteptare, să examinăm Psalmul 85.6. Acest verset ne dă o rugăciune pe care nu ar fi rău să o facem chiar acum, fiecare în parte, ţinând seamă de Cuvântul lui Dumnezeu

   'Nu ne vei înviora iarăşi, pentru ca să se bucure poporul Tău în Tine? '

   Are nevoie Biserica de înviorare? Noi ştim că Biserica organizată, organică, chiar înainte de venirea Domnului Isus va fi cunoscută pentru atitudinea ei 'căldicică'. Apocalipsa capitolul 3 este foarte clară în legătură cu acest aspect. Şi privind în urmă în istorie, aceasta este o biserică ce a cunoscut o dată dragostea dintâi. De ce este rău acest lucru?

   Unii spun că este normal să-ţi pierzi dragostea dintăi.

   Indiferent dacă este vorba de casătorie, de biserică sau de experienţa ta de creştin, ei spun că nu te poţi aştepta ca acel prim foc, acea primă emoţie, acea primă dragoste să dureze la nesfârşit.

   De fapt, unii cred că poate nu ar fi bine să dureze la nesfârşit. Dacă însăşi căsătoria dumnezvoastră ar continua exact în acelaşi fel cum a început, în curând se va produce un scurtcircuit şi se va arde o siguranţă. C. S. Lewis rosteste aceste cuvinte şi se întreabă dacă cineva ar putea rezista într-o căsătorie, dacă ea ar continua în felul acesta.

   Alţii au comparat dragostea cu o lampă de sudură. Când aprinzi lampa, se face o flacără mare portocalie care nu valorează nimic. Trebuie sa o ajustezi pâna obţii o flacără albastră constantă, pentru a putea să-ţi faci treaba cu ea.

   Şi mai sunt aceia care pretind că acestea sunt exemple bune pentru modul în care ar trebui să tratăm şi viaţa noastră creştină.

   'Nu te speria dacă ti-ai pierdut emoţiile de început, e ceva firesc',

   (Spun ei.)

   Dar nu aşa spune Apocalipsa capitolul 3. Aici se spune că oamenii care au cunoscut cândva emoţia aceea dar care acum au pierdut-o, Îl dezgustă pe Dumnezeu. Caldicel Îl face să-i verse!

   El spune:

   'Te voi vărsa din gura Mea. '

   Deci Dumnezeu este foarte preocupat de o biserică ce este căldicică. Şi unul din factori, în tabloul final, arată că aceasta se va schimba.

   Va avea loc o redeşteptare şi o reformă emoţionantă printre adevăraţii copii ai lui Dumnezeu înainte de revenirea Domnului Isus.

   Redeşteptarea nu este o idee rea, dacă te gândeşti la oamenii vii, normali. Noi nu suntem mereu aceeaşi, ne schimbăm. Dacă am fi toţi statui într-o catedrală nu ne-am plânge de reumatism sau artrită. Nu ne-am plânge de starea sufletească în care ne găsim. Am fi pur si simplu morţi.

   Dar, pentru că suntem vii, înţelegem câte ceva despre anotimpuri: primavara, vara, toamna, iarna... Nici chiar frumoşii pomi cu frunzele lor delicate nu arată mereu la fel de minunat. Uneori uităm că florile nu înfloresc mereu.

   Tânjim după distracţiile vieţii aşa că, astăzi, să privim spre Cer cu această rugăciune:

   'NU NE VEI ÎNVIORA IARĂŞI, O, DOAMNE? '

   

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/182494/scurta-privire-asupra-redesteptarii