Trei răspunsuri la atracțiile față de persoanele de același sex
Autor: Contra Curentului
Album: Contra Curentului
Categorie: Homosexualitate

de Tim Wilkins

În cele mai multe cazuri, atracțiile față de cei de același sex nu sunt alese. Ele au rezultat probabil din factori numeroși și complecși, într-o anumită perioadă de timp. Unul din misterele vieții este că nu ajungem să alegem de ce suntem ispitiți. Cineva a spus: „Pot să rezist la orice în afară de ispită.” Biblia afirmă cu claritate că toți suntem ispitiți. În 1 Corinteni 10:13 citim: „Ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.” Observați că Pavel a spus: „ci, împreună cu ispita”, nu „dacă veți fi ispitiți”. Adevărul este că ispita este inevitabilă și, cu toate că nu putem alege să fim ispitiți de ceva, alegem într-adevăr cum răspundem la ispită.

Există cel puțin trei răspunsuri la atracțiile față de cei de același sex. Acest scurt articol nu are ca scop să răspundă la toate întrebările despre homosexualitate, ci arată ce putem face când ispita homosexuală își ridică urâtul cap.

Un răspuns este să o reprimi! Din perspectivă psihologică, reprimarea înseamnă „a exclude (amintiri dureroase sau neplăcute, de exemplu) din gândirea conștientă”. Reprimarea atracțiilor față de cei de același sex este ca încercarea de a ține o minge mare de plajă sub apă pentru totdeauna. Deși se poate face pentru scurte perioade de timp, este o sarcină extenuantă și cere o atenție aproape neîmpărțită. Mulți bărbați și multe femei care sunt ispitiți de homosexualitate cred, în mod greșit, că stăpânesc această tehnică. Nu s-au confruntat niciodată cu adevărat cu problema lor; mai degrabă o controlează, până ce într-o zi cedează unui al doilea răspuns.

O exprimă! Cedează și acționează conform ispitei; ceea ce urmează este un efect al bulgărelui de zăpadă. Foarte curând, un act de imprudență preia controlul și se trezesc întemnițați. Scurta plăcere sexuală devine factorul dominant în viața lor. Cariera, prieteniile sănătoase, pasiunile încep să sufere. Precum zice o zicală înțeleaptă: „Diavolul te va duce mai departe decât vrei să mergi și te va ține mai mult decât vrei să rămâi.”

Din fericire, există un al treilea răspuns la atracțiile față de cei de același sex. Mărturisește-le! Apostolul Ioan a scris: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1:9) Mărturisirea unei ispite sau a unui păcat lui Dumnezeu înseamnă a fi de acord cu Dumnezeu că este greșit. Nu este un păcat să te lupți cu ispita; este păcat să cedezi ispitei.

Un lucru minunat se întâmplă când suntem de acord cu Dumnezeu că are dreptate. Puterea Lui este lăsată liberă în viețile noastre, pentru a ne păzi să cedăm ispitei. Pe deasupra, în Iacov 5:16 citim: „Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi.” Zici că nu poți spune nimănui despre lupta ta. Ba da, poți, dar este nevoie de timp pentru a găsi un creștin matur care să asculte. Fă primul pas, iar El îți va da lumină pentru fiecare pas care va urma.

[Tim Wilkins, Three Responses to Same-Sex Attractions. Copyright © 2014 Cross Ministry, Inc. Tradus şi publicat cu permisiune.]

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/182238/trei-raspunsuri-la-atractiile-fata-de-persoanele-de-acelasi-sex