Pomul fara frunze (despre acceptare si speranta)
Autor: Fanuela Miron
Album: Diverse
Categorie: Copii
Intreaga livada sarbatorea venirea primaverii. Pomii livezii erau infloriti. Pe unele crengi chiar se putea zari si cate o frunza proaspat crescuta. Pasarile calatoare isi facura cuiburi in coroanele bogate ale pomilor iar animalele se jucau in voie la umbra lor. Veni si calduroasa vara. Toti pomii erau asa ocupati laudandusi coroana si fructele, incat uitasera de pomul din coltul livezii pe care il numeau: POMUL FARA FRUNZE. Asteptase si el cu nerabdare sa infrunzeasca, dar in zadar. Crengile lui erau tot golase. Veni si toamna, ploile si vanturile. Frunzele pomilor incepura sa cada, iar pamantul rece fu acoperit de un covor de frunze multicolor. Veni si iarna friguroasa. Fulgi mici de zapada cadeau pe crengile pomilor plictisiti. Nu mai sarbatoreau. Pasarile isi parasira cuiburile si pornira lunga calatorie spre tari mai calduroase, iar frunzele erau demult cazute. Toata livada era in tacere. Deodata din coltul livezii se auzi un cantec:
-  Isus, in fiecare dimineata.
    Sufletul imi umplii de speranta!
Fermecate de tonurile cantecului, pomii din livada isi indreptara curioase atentie spre locul de unde se auzeau. Si pentru prima data Pomul fara Frunze fu observat de catre restul pomilor, care se alaturara in cor cantecului. In sfarsit, Pomul fara Frunze simtea ca face parte din livada, ca este ACCEPTAT.
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/lectia-zilnica/182060/pomul-fara-frunze-despre-acceptare-si-speranta