Toți au păcătuit
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

   Romani 3:23.”Căci TOȚI au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu ”

   Frate Pavel, cine sunt aceștia toți, nu sunt pe acest pământ și excepții? măcar cei ce nu fac nimic altceva decât ”FAPTE” bune? Ce înseamnă cuvântul TOȚI? TOȚI înseamnă TOȚI! Și nimeni nu face excepție? Nu! TOȚI oamenii au păcătuit pentru că s-au născut în păcat, păcatul lui Adam. Chiar TOȚI! Cum vedea Dumnezeu TOȚI oamenii din lumea aceasta?

   Romani 3:10-19.”după cum este scris: ”Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să-L caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu. Gâtlejul lor este un mormânt deschis; se slujesc de limbile lor ca să înșele; sub buze au venin de aspidă; gura le este plină de blestem și amărăciune, au picioarele grabnice să verse sânge, prăpădul și pustiirea sunt pe drumul lor, frica de Dumnezeu nu este înaintea ochilor lor.”

   Văzând această stare a omului, Dumnezeu după ce le-a dat Legea și poruncile, care nimeni nu a reușit să le împlinească, a vrut ca orice gură să fie astupată și toată lumea să fie găsită vinovată înaintea LUI și TOȚI să recunoască că au nevoie de Dumnezeu, de un Salvator care să-i ia păcatul și să-l aducă pe om la CHIPUL lui Hristos, pierdut în Eden, așezând în om natura LUI, natură dumnezeiască, eliberându-l de natura lui păcătoasă și astfel omul să ajungă un ”fiu” de Dumnezeu, care să poată striga ”AVA adică TATĂ. Mare privilegiu să poți să te raportezi la Dumnezeu, ca TATĂ, iar El să-ți răspundă ca unui ”fiu”. Aceștia TOȚI care au păcătuit și au fost lipsiți de slava lui Dumnezeu, în Hristos, în jertfa lui pot să fie din păcătoși, făcuți drepți, neprihăniți,”fii” ai lui Dumnezeu, atunci când cred acest mare adevăr a lui Hristos de la cruce. Legea și poruncile Vechiului Legământ, care nimeni nu le-a putut împlini, le-a împlnit Hristos, iar cel ce crede intră și el în această binecuvântare și har câștigat de Hristos, în favorul nostru.

   Romani 3:20-24.”Căci nimeni nu va fi socotit neprihănit înaintea LUI, prin faptele Legii, deoarece prin Lege vine cunoștința deplină a păcatului. Dar acum s-a arătat o neprihănire pe care o dă Dumnezeu, fără lege, despre ea mărturisesc Legea și prorocii și anume neprihănirea dată de Dumnezeu, care vine prin credința în Isus Hristos, pentru TOȚI și peste TOȚI cei ce CRED în El. Nu este nici o deosebire. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul său, prin răscumpărarea, care este în Isus Hristos.”

   Mulțumim AVA, TĂTICUL nostru pentru planul Tău măreț, care L-ai împlinit în Fiul Tău Domnul Isus Hristos, prin Duhul Sfânt, pentru noi, pentru TOȚI oamenii care au păcătuit, în urma nașterii în păcatul lui Adam, iar Tu prin Hristos ai hotărât ca prin credința în jertfa Fiului Tău, Duhul Tău să ne ”nască din nou” dându-ne natura Ta, neprihănirea și dreptatea Ta, prin Isus Domnul nostru, ca să poți să ai o relație de TATĂ -fiu, cu fiecare care crede planul Tău glorios, împlinit în ”fiii” Tăi, aici pe pământ și care i-ai așezat cu Hristos în Dumnezeu, tocmai pentru ai avea toată veșnicia în prezența Ta. Mulțumim frumos!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/181868/toti-au-pacatuit