Iefta si sacrificiul uman din cartea Judecatori capitolul 11
Autor: Simandan Adrian
Album: fara album
Categorie: Controverse

    O data cineva discutand cu mine a afirmat ca Dumnezeu accepta jetrfe umane si mi-a indicat prima data pe Isac fiul lui Avram iar apoi pe Iefta si pe fica lui adusa ca ardere de tot. Marturisesc ca pana atunci nu imi amintesc sa ma fi gandit la o explicatie a textului privitor la Iefta si juramantul lui facut Domnului. Dar raspunsul a venit pe loc in mintea mea. Impartasesc si cu voi ce am spus atunci.

   Dumnezeu nu l-a pus pe Iefta sa faca juramant, cu atat mai mult Dumnezeu nu l-a pus sa jure ca sa aduca ardere de tot pe cineva care ii va iesi in cale la intoarcere de la lupta cu fiii lui Amon. Iefta din proprie initiativa a jurat in neascultare de cuvantul lui Dumnezeu  stiind  clar prin porunca ca Dumnezeu nu admite sacrifici umane ca ardere de tot. Dar totusi el a jurat astfel: " oricine va iesi pe portile casei mele inaintea mea, la intoarcerea mea in pace de la fiii lui Amon, va fi al Domnului si-l voi oferi ca ardere de tot"  ref. Jud 11:31 . Atunci Dumnezeu aprins de manie l-a pedepsit aspru pe Iefta scotandu-i in cale chiar pe fica lui. Astfel Iefta este dat exemplu de Dumnezeu pe paginile scripturii ca toti sa stie si sa cunoasca ca cei ce vor face astfel de juraminte vor fi foarte aspru pedepsiti.  

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/181754/iefta-si-sacrificiul-uman-din-cartea-judecatori-capitolul-11