De ce imi iubesc biserica?
Autor: Marian Condrat
Album: Viata Practica
Categorie: Consolidare spirituală

DE CE IMI IUBESC BISERICA?

Efeseni 5:25 - 27 "Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţişeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă şi fără prihană."

 

1. ESTE GREU SA-TI IUBESTI BISERICA:

 

·         CIND VI DOAR PENTRU CA-TI PLACE – S-AU FACUT MULTE GRESELI BAZATE PE “IMI PLACE” – ADAM SI EVA, ACAN, SAMSON, INVATURI CARE GADILA URECHEA

·         La medic nu mergi ca-ti place!

·         CIND VI DOAR SA PRIMESTI - 1 Corinteni 14:26 "Ce este de făcut atunci, fraţilor? Când vă adunaţi laolaltă, dacă unul din voi are o cântare, altul o învăţătură, altul o descoperire, altul o vorbă în altă limbă, altul o tălmăcire, toate să se facă spre zidirea sufletească. “

·         Romani 12:8 "Cine îmbărbătează pe alţii să se ţină de îmbărbătare. Cine dă să dea cu inimă largă. Cine cârmuieşte să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie s-o facă cu bucurie." FA CEVA!

·         CIND VI DOAR DIN OBISNUITA SI NU PENTRU CA ESTI PARTE DIN EA - 1 Corinteni 12:27 "Voi sunteţi trupul lui Hristos şi fiecare, în parte, mădularele lui."

·         CIND VI SA ITI IMPACI COSTIINTA SI NU PENTRU OPORTUNITATI DE SLUJIRE - 1 Corinteni 12:25 "pentru ca să nu fie nicio dezbinare în trup, ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele."

·         CIND TE PUI INTRE OAMENI SI PRIVESTI CA OAMENII – DEFECTE, SLABICINI, ESECURI, RANI, DEZAMAGIRI – oameni care te-au ranit sau pe care i-ai ranit, amintiri, discutii, birfe…..

·         Nu cauta Biserica perfecta! Chiar daca o vei gasi, ea nu va mai fi din ziua cind ai intrat tu in ea! Nu-ti pedepsi biserica din pricina unui om sau citiva oameni! Nu-ti pedepsi biserica ca e prea conservatoare/liberala/nevizionara... . . asa cum e, Hristos a iubit-o acum 2000 de ani! Asa de mult ca a murit din dragoste pentru ea!

·         CIND NU INTELEGI SCOPUL EI - SA ITI SPUNA ADEVARUL, CA NUMAI EL TE VA FACE SLOBOD! -  BISERICA ESTE SAREA PAMINTULUI NU ZAHARUL!

·         ESTE LOCUL UNDE SE PROCLAMA ADEVARUL NU UNDE SE INDULCESTE ADEVARUL DUPA GUSTUL FIECARUIA.

·         Adevarul trebuie spus chiar daca unii sufera din pricina aceasta.

·         CIND PUI PE UMERII EI CE TREBUIE SA FACI TU

·         DACA VREI O SCHIMBARE FA-O CU TINE – SINGURUL LUCRU CARE PICA DIN CER E PLOAIA!

·         Pune-ti intrebarea: cum ar fi Biserica daca toti ar trai ca mine, sluji ca mine, iubi ca mine, ajuta ca mine?

 

2. SI TOTUSI, DE CE IMI IUBESC BISERICA?

 

·         PENTRU CA EA NU INCEPE CU NOI CI CU HRISTOS - Matei 16:18 "Şi Eu îţi spun: …. voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui. “

·         Efeseni 5:25 – cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea,

·         PENTRU CA EA NU ESTE NICI PREA MICA NICI PREA SLABA

·         Incepe cu Hristos, parcurge toata istoria, cuprinde tot pamintul si se termina in slava! – NU O VA BIRUI!

·         Apocalipsa 7:9 "După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini,"

·         PENTRU CA EA SI-A PUS AMPRENTA IN VIATA MEA

·         Efeseni 2:12 "aduceţi-vă aminte că în vremea aceea eraţi fără Hristos, fără drept de cetăţenie în Israel, străini de legămintele făgăduinţei, fără nădejde şi fără Dumnezeu în lume. “

·         Cum ar fi fost viata ta daca Biserica nu era parte din ea?

·         Aici l-am primit pe Domnul, am primit o noua viata, am primit un viitor o nadejde, o familie, copii, chemare, slujire, prieteni, siguranta mintuirii…….

·         NU PENTRU CUM O VAD EU CI PENTRU CUM O VEDE EL

·         Isaia 53:10 "Domnul a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferinţă… Dar, după ce Îşi va da viaţa ca jertfă pentru păcat, va vedea o sămânţă de urmaşi, …

·         1 Petru 2:9 "Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui,

·         2 Corinteni 5:20 "Noi dar, suntem trimişi împuterniciţi ai lui Hristos;

·         NU PENTRU CE FACEM NOI IN EA CI PENTRU CE FACE EL IN EA

·         Efeseni 3:20 "Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, “

·         Iertarea pacatelor, mintuire, chemare la slujire, vindecare, botez cu Duhul Sfint, motivare, speranta…….

·         NU DOAR PENTRU OAMENII DIN EA CI PENTRU HRISTOS DIN EA

·         El te va face sa o privesti cu respect, cu demnitate

·         El te va motiva altfel sa canti, sa te rogi, sa slujesti, sa dai pentru ca, EL, ISUS este aici

·         El e CAPUL iar noi suntem madularele Lui!

·         Vei privi in sala si nu vei vedea doar oameni, il vei vedea pe Isus!

·         PENTRU CA EA A DEVENIT FAMILIA MEA

·         Romani 8:29 "Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulţi fraţi. “

·         Marcu 10:30 "şi să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, fraţi, surori, mame, copii şi holde, împreună cu prigoniri, iar în veacul viitor, viaţa veşnică."

·         Cind Isus te-a mintuit nu te-a intrebat daca vrei sa fi frate sau sora cu cutare…

·         Tu alegi cum sa ii tratezi! Daca ii spui frate trateaza-l ca atare! Nu mai lovi in familia lui Hristos!

·         PENTRU CA AICI INTELEG PRETUL RASCUMPARARII MELE

·         Marcu 10:45 "Căci Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci El să slujească şi să-Şi dea viaţa răscumpărare pentru mulţi!”“

·         Galateni 3:13 "Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi, fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn”, - CINA!

·         Apocalipsa 5:9 "Şi cântau o cântare nouă şi ziceau: „Vrednic eşti Tu să iei cartea şi să-i rupi peceţile, căci ai fost înjunghiat şi ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie, de orice limbă, din orice norod şi de orice neam."

·         PENTRU CA EL O IUBESTE

·         Nu poti iubi Mirele si uri Mireasa! Te-ai gindit vreodata ca Hristos a murit sa te ierte si pe tine dar sa vindece si pe cei, pe care, tu ti-ai permis sa ii birfesti, jignesti, judeci, tratezi cu indiferenta, ignori, dispretuiesti, sa ii urasti, sa nu ii ierti. . ? Fiecare pacat facut impotriva Bisericii a lovit intii in Mirele ei! Iar scuza ta te acuza mai tare!

·         FA 9:4,5 – Saule, Saule pentru ce Ma prigonesti?

·         1 Corinteni 8:11 "Şi astfel, el, care este slab, va pieri din pricina acestei cunoştinţe a ta; el, fratele pentru care a murit Hristos!"

·         Efeseni 5:25 - cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea.

·         Romani 5:8 "Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi."

·         Matei 25:40 "Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.’“

·         De cite ori am tratat pe oameni ca “oameni” si nu ca pe Hristos? Dar daca ne-am trata unul pe altul ca pe Hristos, s-ar schimba biserica?

·         Isaia 53:4 "Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit. “

·         Isaia 53:5 "Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi."

·         Biserica este ceea ce suntem nu locul unde ne ducem

·         Ce s-ar intimpla daca ai fi concentrat sa vi la Isus si nu la Biserica? Azi ma duc sa ma intilnesc cu Isus!

·         Biserica este un spital pentru pacatosi nu un club de sfinti.

·         Biserica este locul unde nu te ajuta Iphone-ul, Ipod-ul ori Ipad-ul dar functioneaza perfect Ipray-ul!

·         Nu vom schimba lumea mergind la Biserica dar vom schimba lumea fiind Biserica!

·         Cind vezi ca iarba este mai verde in curtea vecinului, (biserica vecina), e Duhul Sfint care iti spune sa iei apa si sa o uzi pe cea pe care stai, (biserica ta)! - Fa o minune de dragul lui Hristos! Schimba-ti viata si atitudinea fata de Mireasa lui Hristos!

·         Ex: Petre ma iubesti tu pe Mine?

·         AZI TE INTREABA - MA IUBESTI?

·         IUBESTE-MI BISERICA!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/181485/de-ce-imi-iubesc-biserica