RUGAȚI-VĂ PENTRU A VĂ RUGA MAI BINE
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

„Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri…” (Efeseni 6:18)

 

Doar cu ajutorul Duhului Sfânt, putem avea izbândă în rugăciune, în acest domeniu important din viața noastră de creștini!

 

Un scriitor, care Îl respecta pe Dumnezeu, care avea râvnă, pentru o viață de rugăciune calitativă, așa a scris despre succesul său în acest domeniu: “Nu demult am citit despre o femeie, care a decis odată să se dedice rugăciunii, și acest exemplu foarte mult mi-a atins cugetul. Foarte bine știam, că aici este nevoie de ceva mai mult, decât decizia și acordul meu. Am început să mă rog, să fiu în stare să fac tot așa, ca această femeie. I-am spus Domnului dorințele și scopurile mele, ce nu sunt statornice, simțământul meu prudent, legat de înfăptuirea repetată a intențiilor mele, și de asemenea stăruința mea disperată, de a obține rezultate regulate și disciplinate. Ca rezultat, după această rugăciune simplă am observat ceva uimitor: am fost adus în prezența Aceluia, Care deține o putere nelimitată și abilitatea de a mă proteja, pentru a fi aproape de El. Am observat că am început încetul cu încetul să nu mai privesc la eforturile proprii, ci la posibilitățile Domnului, nu la istovire – ci la har, nu la povară – ci la relații. Curând am înțeles, că aceasta se întâmplă regulat. Am început mai mult să mă rog. Am devenit mai puțin preocupat de metodele de rugăciuni, de metoda de rugăciune mecanică, și în schimb am început să fiu inspirat și mai mult. Din nou am înțeles, că Dumnezeu atât de mult Se îngrijește de noi, că Însuși El ne ajută să ne rugăm. “Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră, căci nu ştim cum trebuie să ne rugăm. Dar Însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite” (Romani 8:26).

 

Dumnezeu întotdeauna va ajuta cu credincioșie pe fiecare, ales al Său, în acele lucruri, care îi fac tot mai asemenea Lui Hristos!

 

-         Fie ca Dumnezeu să ne ajute să ne supunem tuturor îndemnurilor Sale, de a ne îmbunătăți viața de rugăciune! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

“Dar Tu, Doamne …Tăria mea, vino degrabă în ajutorul meu!” (Psalmii 22:20)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/181296/rugati-va-pentru-a-va-ruga-mai-bine