Cum să menţii SFINŢENIA
Autor: William Gurnall
Album: Creştinul în armătură completă
Categorie: Meditatii

   1. AŞEAZĂ O TEMELIE BUNĂ

   Există o singura temelie pe care poţi construi frumoasa structură a neprihănirii - O INIMĂ SCHIMBATĂ DE PUTEREA DUHULUI SFÂNT.

   Tu trebuie să fii sfânt, înainte de aputea trăi o viaţă sfântă. Dacă o corabie nu a fost construită corect, ea nu va naviga niciodată în mod corespunzător, şi dacă inima ta nu a fost modelată de lucrarea Duhului şi croită potrivit legii noii creaţii, tu nu vei avea niciodată o umblare sfântă.

   Numai harul din vasul inimii poate alimenta mărturisirea din candelă - sfinţenia în viaţă! Această schimbare totală a inimii trebuie să fie examinată prin două întrebări:

   a. CE CREZI TU DESPRE PĂCAT?

   B. EŞTI MULŢUMIT SĂ TRĂIEŞTI ÎN CRISTOS?

   A fost o vreme când priveai păcatul ca ceva bun, aşa cum a procedat Adam când Eva i-a oferit fructul oprit.

   Şi, până ce mintea ta nu este schimbată, ţi se va părea întotdeuna plăcut. Poate că împrejurările te opresc să-ţi exprimi dorinţa ascunsă pentru păcat, dar inima ta va continua să tânjească după el. Când doi îndrăgostiţi sunt ţinuţi departe unul de celălalt de către prietenii lor, atâta vreme cât sentimentele lor sunt puternice este posibil ca unul din ei să găsească o cale de a-l întâlni pe celălalt.

   Astfel, pofta te va ademeni necontenit, câtă vreme tu  nu eşti hotărât s-o urăşti, tot atât de mult cât ai iubit-o altădată.

   Nu există nici un motiv să te temi de decădere, după ce ai fost legat de Cristos în serviciul Lui, prin legături de dragoste. Diavolul găseşte că este uşor să separe o persoană de lucrarea Împărăţiei, când ea n-a lucrat niciodată cu plăcere.

   Când este atras de gustul plăcut al studiului, un student poate învăţa mai mult într-o săptămână decât ar face-o într-o lună, când participă la ore numai pentru a-i face pe plac profesorului.

   Un om este perseverent în lucrul care-l satisface. De exemplu, dacă inima unei persoane este atrasă de grădină, ea va deveni un loc minunat. Ea va petrece de plăcere ore de muncă grea pentru a creşte flori rare, delicate.

   Aşadar, sufletul care-L iubeşte cu adevărat pe Cristos îşi găseşte plăcerea în sfinţenie şi îşi  cheltuieşte pentru ea toată energia.

   

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/181097/cum-sa-mentii-sfintenia