Biruinţa
Autor: Marc Tapernoux
Album: Urmăriţi sfinţenia
Categorie: Educatia copiilor & tinerilor

   BIRUINŢA este totdeauna câştigată prin Hristos Însuşi.

   Când TU îmi sprijinesti paşii, '... stau neclintiţi pe cărările Tale, şi nu mi se clatină picioarele. ' '... Noi suntem mai mult decât biruitori pein Acela care ne-a iubit. ' El '... va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea'.

   Biruinţa aduce BUCURIA:

   Căci Tu eşti ajutorul meu, şi sunt plin de veselie la umbra aripilor Tale.

   Biruinţa aduce RECUNOŞTIINŢA SI LAUDA:

   Inima mea este tare, Dumnezeule, inima mea este tare; voi cânta, da, şi voi suna din instrumentele mele.

   Biruinţa nu trebuie să aducă niciodată mândria:

   Cine crede că stă în picioare, să ia seama să nu cadă.

   BIRUINŢA nu este câştigată odată pentru totdeauna căci vrăjmaşul nu se recunoaste niciodată biruit. El dă târcoale neîncetat în jurul nostru, asteptând momentul care i se va părea potrivit ca să lanseze un nou atac. De aceea, trebuie ca un credincios, dupa o biruinţă, să-şi îndoiască vigilenţa si puterea pentru ca, după ce va fi biruit totul, să rămână în picioare. Nicăieri nu ni se spune căci putem să ne scoatem armătura nici măcar pentru un moment. Sub aspectul vegherii şi al luptei, ne vom bucura de odihnă în cer şi nu trebuie să o căutăm pe pământ.

   ... rămâneţi astfel tari în Domnul, prea iubiţilor

   Această tărie se manifesta prin statornicia şi stăruinţa cu care ne continuăm lupta în ciuda tuturor obstacolelor şi a pericolelor. Pentru aceasta avem nevoie de a fi 'întăriţi cu toată puterea, ... pentru orice răbdare şi îndelungă răbdare, cu bucurie. '

   Noi ştim unde se găseşte aceasta putere: în DOMNUL!

   El este credincios şi ne va întări şi ne va păzi de cel rău. Acel care ne-a putut păzi de un păcat la un moment dat, ne va putea păzi permanent.

   Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos...

   Domnul făgăduieşte o răsplată biruitorului:

   Ferice de cel ce rabdă ispita. Căci după ce a fost găsit bun, va primi cununa vieţii, pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.

   Sunt multe răsplătiri făgăduite dar cea mai mare răsplată a celui răscumpărat va fi slăvirea Domnului Isus la venirea Sa:

   ... măcar că acum, dacă trebuie, sunteţi întristaţi pentru puţină vreme, prin felurite încercări, pentru ca încercarea credinţei voastre, cu mult mai scumpă decât aurul care piere şi care totuşi este cercat prin foc, să aibe ca urmare lauda, slava şi cinstea la arătarea lui Isus Hristos...

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/180643/biruinta