Diferenţa dintre bunătatea noastră şi bunătatea lui Cristos
Autor: Witness Lee
Album: Witness Lee
Categorie: Mărturii

   Într-o zi, un frate a venit la mine şi mi-a spus:

   'Îmi este destul de greu să înţeleg diferenţa dintre răbdarea şi dragostea noastră şi dragostea lui Cristos. Ce este răbdarea noastră şi ce este răbdarea lui Cristos? Ce este dragostea noastră şi ce este dragostea lui Cristos? '

   Nu era uşor de răspuns... Apoi el a mai continuat:

   'Frate, cum pot afla dacă iubesc o persoană cu dragostea lui Cristos sau cu dragostea mea? '

   M-am gândit, apoi i-am spus:

   'Dacă dragostea cu care îi iubeşti pe alţii este dragostea lui Cristos, atunci ea este nelimitată, nu se poate epuiza niciodată. Dacă dragostea cu care îi iubeşti pe alţii este propria ta dragoste, atunci sunt sigur că ea va ajunge la un sfârşit; va exista o limită. Astăzi îl vei iubi şi în alte zile îl vei iubi; în unele lucruri îl vei iubi si în alte lucruri îl vei iubi. Îl vei iubi o zi, în ziua următoare, şi a treia zi; îl vei iubi luna aceasta, anul acesta şi anul viitor... dar, sunt sigur că va veni ziua în care nu-l vei mai iubi; dragostea ta se va epuiza. '

   Bunătatea omenească are o limită dar bunătatea lui Cristos este fără limită. Dacă răbdarea ta are o limită, atunci acea răbdare nu este Cristos. Dacă eşti răbdător cu răbdarea lui Cristos, atunci, cu cât eşti trata mai rău, cu atât vei fi mai răbdător. Această răbdare nu se poate epuiza niciodată. Cristos este bun în nelimitarea Sa. Cristos este bun în spaţiozitatea Sa. În tot ceea ce-L priveşte pe El, NU EXISTĂ NICI O LIMITĂ ŞI NU EXISTĂ NICI O SCHIMBARE.

   Cred că cei mai multi dintre noi au experimentat sau au văzut câteva dintre problemele care apar între soţ şi soţie. Uneori am văzut soţi care par sa-şi iubească mult soţiile. Întotdeauna pot să prezic că după cinci ani ei nu-şi vor mai iubi soţiile. Dragostea lor se va epuiza. Dar dragostea lui Cristos nu poate fi epuizată niciodată.

   Dacă îţi iubeşti soţia cu dragostea lui Cristos, ea va fi nelimitata. Dacă o iubeşti cu propria ta dragoste, fii sigur că, cu cât o iubeşti mai mult azi, cu atât o vei urî mai mult într-o altă zi. Slavă Domnului, noi îi putem iubi pe alţii cu dragostea lui Cristos! Putem spune:

   'Doamne, nu este dragostea mea, ci este dragostea Ta, iar dragostea Ta eşti Tu Însuţi! Eu îi iubesc pe alţii cu Tine Însuţi, îi iubesc pe alţii în Tine însuţi şi îi iubesc pe alţii prin Tine Însuţi. Dimensiunile dragostei cu care îi iubesc pe alţii sunt lărgimea, înalţimea şi adâncimea lui Cristos. '

   Acea ţară este buna. Este bună în spaţiozitatea ei. Nu există nici o limită pentru Cristos.

   O, fraţilor, nu-mi place să vorbesc despre mine însumi, dar pot mărturisi că Cristosul pe care noi Îl experimentăm ESTE UN  CRISTOS NELIMITAT.

   În timpul ultimilor 30 de ani mi s-au întâmplat multe lucruri... Poverile lucrării Domnului, ale bisericilor, ale lucrătorilor au fost mereu în creştere. Numărul problemelor nu a scăzut nicodată. Poveri, necazuri, greutăţi, probleme, au crescut zi de zi. Dar, slavă Domnului, prin creşterea poverilor L-am experimentat pe Cristos din ce în ce mai mult.

   Am putut vedea că Hristos nu are nici un fel de limitare. Niciodată nu poate exista o problemă care să fie mai mare decât Histos. Niciodată nu poate exista vreo situaţie căreia El să nu-i poată face faţă.

   Eu am o batistă care e cam cât un pătrat cu latura de 30 cm. Cu ea pot acopei doar o anumita suprafaţă. Niciodată nu pot acoperi întreaga cameră, nu e suficient de mare. Dar trebuie să vedeţi faptul căci Hristos este ca o bucată de pânză fără limită. Nu poţi spune cât de larg sau cât de lung este El. Nu există nici o limită!

   Hristos poate să acopere totul şi orice lucru. Oricât de mare ar fi o problemă, Cristos o poate acoperi. Cristos este bun în nelimitarea Sa. Cristos este bun în lărgimea, în lungimea, în înălţimea şi în adâncimea Sa.

   Cristos este o asemenea ţară spaţioasă pe care noi o putem experimenta şi savura în orice situaţie!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/180514/diferenta-dintre-bunatatea-noastra-si-bunatatea-lui-cristos