Cine este ipocritul?
Autor: Hurdubae Grigore
Album: fara album
Categorie: Diverse

Cine este ipocritul?

Discutăm despre referendum. Despre definirea căsătoriei. Despre lucruri care odinioară erau subînțelese. “Progresiștii” vor să redefinim lucruri de bază, eu sunt ipocrit deoarece țin la cele vechi, oricum îmi găsesc ei ceva greșit sau oarece păcat și gata, se descoperă ce ipocrit sunt să susțin căsătoria, așa cum am știut-o dintotdeauna.

Cu mai bine de 10 ani în urmă discutam cu un coleg de serviciu. Era înfocat, nu știu de ce, dar chiar foarte înfocat. Susținea normalitatea căsătoriilor între persoane de același sex. Eu nu eram de acord cu el. Sunt ipocrit, am aflat, eu și toți ca mine. Nu am ajuns la un numitor comun. Eu am decis să închei discuția. L-am salutat politicos și i-am urat de sănătate și să-i trăiască ginerii. Are un băiat și o fată. S-a enervat teribil și s-a simțit ofensat. Am crezut că mă bate. Mi-am dat seama că nu crede ce tocmai mi-a spus, despre diferite forme de normalitate la încheierea unei căsătorii. Oare cine era ipocritul? Nu o pun cu gând de jignire ci cu sentimentul că afirma normal ceea ce sub nicio formă nu ar fi dorit să aibă parte.

Așa este de multe ori. Privim peste gard, la alții și credem că nu va fi niciodată în grădina noastră.

Dacă susții căsătoria dintre persoane de același sex, înainte de a eticheta pe alții te rog fă un exercițiu de imaginație. Ai un băiat. Tocmai te-a anunțat că se va căsători cu un domn cu vreo cinci ani mai în vârstă sau, poate, un băiat de vârsta lui. Ce zi fericită! Începi să te gândești la nuntă, la invitații, la prieteni și rude, pe cine să inviți și pe cine nu. Ești nerăbdător să-ți cunoști ginerele și cuscrii, etc. , etc. Dacă toate acestea se vor fi întâmplat, desigur nu poți fi acuzat că ești ipocrit și nici nu ești. Dar dacă mintea se împotrivește, situația ți se pare nefirească, tulburarea te cuprinde atunci este prăpastie între ce declari și ce crezi, ce crezi și cum reacționezi când faptul e la ușa casei tale. Acum te verifici dacă ești ipocrit sau nu.

Din păcate colegul meu nu s-a văzut, doar el, restul cei ce am fost de față am înțeles.

Dar tu?

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/180497/cine-este-ipocritul