DACĂ SUNTEȚI ISPITIȚI SĂ CĂUTAȚI BUCURIE ȘI ÎMPLINIRE NU ÎN DUMNEZEU
Autor: Jim Johnston
Album: fara album
Categorie: Diverse

(Geneza 3:6) “Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.”

 Esența păcatului constă în aceea, să cauți împlinire (ceea ce este bun, plăcut, și dă cunoștință) în alte surse, ci nu în Domnul și voia Sa. De aceea așa a fost înșelată mama noastră Eva. Satana ne ispitește, și ne face să gândim, că putem găsi ceva bun și plăcut separat de Dumnezeu și căile Sale. Și dacă pentru împlinirea nevoilor și dorințelor noastre, noi apelăm nu la Dumnezeu, ci la altceva, aceasta la urma urmei, este închinare la idoli.  Așa dumnezei promit fericire, dar aduc doar nefericire. David spune: “Să se înmulțească suferințele la cei, care cinstesc un dumnezeu străin” (Psalmii 16:4). Și încă: “mi se sfârşeşte viaţa în durere şi anii în suspine. Mi s-au sleit puterile din pricina fărădelegii mele şi-mi putrezesc oasele!” (Psalmii 31:10). Pentru a căpăta bucurie, ne gonim după alți dumnezei, dar căpătăm suspine.

O domnișoară credincioasă în Dumnezeu, poate să cunoască, că nu trebuie să se căsătorească cu un necredincios, dar se gândește, că va obține dragoste și protecție în așa relații, chiar dacă nu este voia Domnului. Ea dorește ceva bun, dar caută la alți dumnezei, de aceea nefericirea ei se înmulțește.

Bărbatul poate crede, că va primi împlinire de la pornografii, sau de la aceea, că va “găsi” pe cineva după lucru. Plăcerea sexuală – un lucru bun, dacă este în cadrul legământului de căsătorie, așa cum a hotărât Dumnezeu. Dar acest bărbat caută aceasta la un alt dumnezeu, de aceea clipele de plăcere vor deveni “pietriș în gura lui”.  

Femeia poate să încerce să se simtă importantă prin faptul că bârfește. Ea se simte importantă, când vorbește despre ce fac alți oameni. Ea nu își găsește semnificația în Hristos. Ea se duce după alți dumnezei, pentru a se simți importantă.

Omul care nu iartă “clatină dintele”. El crede, că responsabilitatea sa – să pună totul la locul său. Dreptatea – un lucru bun, dar el nu o caută la “Cel ce judecă tot pământul nu va face oare dreptate?” (Geneza 18:25b). El aleargă la un alt dumnezeu.

“Alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi” (Iosua 24:15). Atrageți atenția la Dumnezeu și voia Sa, pentru a primi de fiecare dată daruri bune în viața voastră. Spuneți împreună cu cântărețul de psalmi: “Domnul este partea mea de moştenire şi paharul meu, Tu îmi îndrepţi sorţul meu” (Psalmii 16:5). Creștinii cu inima împărțită, care se predau pe jumătate Domnului, nu vor fi fericiți. Nădăjduiți în Dumnezeu și nu urmați alți dumnezei! Aceasta este calea spre fericire și împlinire!

-         Dragă Dumnezeu! Îți mulțumesc pentru că îmi amintești, că diavolul mă ispitește să caut ceva bun pentru mine, în alte surse, ci nu la Tine și voia Ta. El va face totul, ca eu să încerc să găsesc plăcere, protecție, semnificație, dreptate, comfort, împlinirea unor nevoi etc. în alte surse, ci nu în Tine și căile Tale. Dar eu cred, că Tu – unica sursă a tuturor beneficiilor și nimic nu trebuie să caut în alte surse! Eu cred că tu ești sursa fericirii! Tu ești partea mea de moștenire, soarta mea – în mâna Ta! De aceea spun “nu” altor dumnezei, care promit bucurie, dar aduc doar tristețe. Doar Ție Îți aparține închinarea mea! În numele Domnului Iisus Hristos mă închin în fața Ta și te rog: “păzește-mă,     să-Ți fiu credincios”. Amin.

Autor: Igor Opincă

Traducere: Repalov Veaceslav               

 

“Da, suflete, încrede-te în Dumnezeu, căci de la El îmi vine nădejdea!” (Psalmii 62:5)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/180445/daca-sunteti-ispititi-sa-cautati-bucurie-si-implinire-nu-in-dumnezeu