ESTE PERICULOS SĂ-ȚI PIERZI BUCURIA ÎN DOMNUL
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

 

(Psalmii 2:11) Slujiţi Domnului cu frică (respect profund) şi bucuraţi-vă tremurând.

 

Dumnezeu l-a făcut pe om în așa fel, încât omul caută bucurie și plăcere. După planul Lui Dumnezeu, cea mai mare plăcere, bucurie, și fericire, omul o obține în comunicarea lui cu Dumnezeu. Cea mai mare bucurie – bucuria în Domnul. Este scris: “Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăşi zic: Bucuraţi-vă!” (Filipeni 4:4). Dacă încercărilor și greutăților vieții, le-a reușit  să vă fure bucuria în Domnul, atunci aceasta este foarte periculos, deoarece omul, care și-a pierdut bucuria în Domnul, care s-a dezamăgit, și nu mai caută bucuria obținută în urma închinării sale față de Dumnezeu, nu va înceta să caute bucuria, pur și simplu o v-a căuta în surse false, în lucrurile pieritoare de pe pământ, care se vor transforma în idoli.

 

În zilele grele, David nu a căutat alte surse, ci s-a încrezut în Domnul, și a spus: “ Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta” (Psalmii 16:11). Fie ca Domnul să vă arate calea vieții, calea cea dreaptă și să vă dăruiască desfătări veșnice în dreapta Lui!  

 

-         O, Doamne, călăuzește-mă pe cărarea vieții în acele împrejurări, în care mă aflu! Păzește-mă, ca să nu caut bucuria în surse false! Ajută-mă să Te slujesc cu un respect profund, să nu Te întristez și să experimentez fericirea izvorâtă din faptul că Tu ești aproape! În numele Lui Iisus Hristos te rog, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

"... căci bucuria Domnului va fi tăria voastră." (Neemia 8:10b)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/180377/este-periculos-sa-ti-pierzi-bucuria-in-domnul