M-am rugat întotdeauna pentru vindecări, de când sunt medic
Autor: Laura Daniela Marinau
Album: Rezonanțe creștine
Categorie: Mărturii

„Doctor: unul care ia plată când Dumnezeu vindecă.” Este o maximă pe care am găsit-o pe acest site, pe R. C.
Mi-a plăcut. Vreau să vă mărturisesc,   să vă istorisesc câteva amănunte din cariera mea de 26 de ani. . Poate vă interesează. Am făcut botezul în apă în ultimul an de medicină, așa că am început stagiatura ca medic creștin. Pentru mine era foarte clar, încă din facultate (UMF „Carol Davila” București) că potențele Medicinei moderne și contemporane sunt mult mai modeste decât se promovează în mass media, în special.
De fapt, pentru majoritatea contemporanilor noștri necreștini, Medicina e un soi de zeitate modernă, pe care aș dori s-o detronez în favoarea Medicului Suprem. Pentru cine se crede creștin, dar și-a făcut un idol din Științele medicale... . vai, ... . își va vedea idolul sfărâmat.
Când am studiat Boli Infecțioase ni s-a spus cam așa (de către niște atei) despre gripă: „... . tratată, îți trece în 7 zile, iar netratată... . într-o săptămână”. De fapt, pentru bolile virale (cauzate de virusuri-niște microorganisme ce pot îmbolnăvi și... bacteriile) există tratamente antivirale, unele foarte toxice (cele pentru SIDA), altele nesigure, iar vaccinările sunt foarte controversate. Acyclovir-ul e mai puțin toxic și mai bine cunoscut. Dar, aș dori să rețineți că, în condițiile în care imunitatea naturală (rezistența înnăscută) a organismului uman e scăzută (ca în AIDS, cancere, etc), pacienții de orice vârstă, pot muri și de... . varicelă (numită popular „bubat mare”).
Rezistența naturală pe care Dumnezeu ne-a oferit-o încă de la creație e cea care a păzit omenirea de mii de ani și a făcut-o să se înmulțească până la peste 7 miliarde, câți suntem azi. Vă asigur că programarea genetică a Domnului pentru oamenii dinainte de potop, nu medicina antediluviană, le-a dat vieți de aproape 1000 de ani patriarhilor de la Adam la Noe. Apoi Dumnezeu (Geneza cap. 6, a scurtat viața omului la 120 ani. Ca să se gândească măcar atunci la moartea lui și la Dumnezeu... . căci atunci când trăiești în păcat sute de ani... vai și amar... . aduni păcate cu milioanele... . . și nici măcar nu erau bolnăvicioși antediluvienii.
  Întotdeauna am crezut și uneori m-am și exprimat în fața părinților pacienților că medicul tratează, dar Domnul vindecă... Și da, am trăit toată viața mea adultă din vindecările Domnului... așa mi-am crescut  și copiii. Dar alții trăiesc din Evanghelie... . și e permis acest lucru, prin Cuvânt!
„Medicul suprem este Isus Cristos dar aici pe pământ El a dat înţelepciune unor oameni pentru tratarea şi vindecarea a tot felul de boli.”(Ficard Florica).
Deci, s-ar zice că Domnul a procedat la fel ca Moise -îndemnat de Ietro-, care și-a împărțit munca și responsabilitatea de judecător cu 70 de bătrâni din Israel: și-a delegat răspunderea și autoritatea vindecărilor unor medici umani. Dar, din păcate, spre deosebire de bătrânii care L-au văzut pe Dumnezeul lui Israel și au fost împuterniciți de Duhul Sfânt pentru acea slujbă importantă, mulți medici sunt atei și puțini au chemare de la Dumnezeu pentru această artă a vindecării (cum e numită în jurământul hipocratic, pe care eu nu l-am jurat, dar l-am respectat).
Să vă mai citez o maximă minunată pentru mine: „Medicul e chemat să mângâie, să aline suferințele, și, uneori, să și vindece”. Dacă ne-am ține doar de atât, bun nume ne-am face!
Ceea ce încerc să-i învăț pe studenți și pe medicii mai tineri este „Primo, non nocere!” adică, „În primul rând, să nu faci rău!” Iatrogenia e interdicția principală în Medicina sfântă. Adică, dacă atâtea zile a avut, mai bine să moară pacientul de boala lui, dar nu de mâna noastră, printr-un tratament agresiv sau greșit!
În orice caz, să ne ferim de a provoca reacții precum ale pacienților din opera lui Moliere: „Nu chemați doctorul, vreau să mor de moarte naturală!”(„Bolnavul închipuit”de Moliere).
Experiența mea personală mi-a dictat chiar și mie o maximă: „Esența medicinei clasice și moderne: cine are zile, scapă!”
Așa că am primit bani doar de la stat(de 19 ani, de la C. A. S) și niciodată nu am acceptat bani de la pacienți! ... . Niște romi, când le-am refuzat mita, într-o gardă, rânjeau: „Vă e frică de Băsescu, așa-i?” Le-am răspuns: „Mie mi-e frică doar de Dumnezeu!”
Și așa, câștig bani și mi-am crescut copiii din retribuții pe care, Dumnezeu, în generozitatea Lui, mi le trimite prin plăți oficiale. . dar, am mai făcut și câte un pic de voluntariat, uneori.
Să știți că omul nu poate lungi zilele nici unui alt om, nici măcar prin operații spectaculoase. Toți, cu atât mai mult creștinii, ne aflăm în palma lui Dumnezeu, căci și perii ne sunt numărați.
Să nu fim niciodată între cei ce scurtează zilele vreunui semen al nostru!
„Isus Christos este medicul perfect! Lasă-ți inima în mâna Lui și nu va trebui să mergi niciodată la alt medic”(Alexandrina Tulics)
În încheiere voi cita încă o maximă foarte adevărată, foarte potrivită, de sora Ficard Florica:
„Când un om se află pe patul de suferinţă, nu tratamentul medicului, nu regimul alimentar şi nici afectivitatea celor din jur nu sunt prioritare, prioritatea priorităţilor constă în căutarea şi împăcarea reală CU DIVINITATEA având în vedere Mâna întinsă până în ultimile clipe ale vieţii pământeşti.  ”


Amin!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/180360/m-am-rugat-intotdeauna-pentru-vindecari-de-cand-sunt-medic