3 adevăruri despre Domnul, când sunteți în necaz
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atributele Lui Dumnezeu


 

Necazurile ne aduc durere și îngrijorare, pe care le experimentăm uneori fiecare dintre noi, în aceași măsură, sau nu. Nimeni nu primește plăcere de la durere. Când vine durerea, dorim ca ea să plece cât mai repede. Chiar și apostolul Pavel de 3 ori L-a rugat pe Domnul, pentru ca El să-L izbăvească de “țepușul din carne”, până când nu a înțeles că harul Domnului îi este îndeajuns. Iosif l-a rugat pe paharnicul faraonului “ca să-l scoată” din temniță (Geneza 40:14). Dar autorul Epistolei către Evrei a scris sincer:  Este adevărat că orice pedeapsă, deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce celor ce au trecut prin şcoala ei roada dătătoare de pace a neprihănirii (Evrei 12:11). Nu cunoaștem cât de mult va dura durerea, cât de mare va fi, cât de des ne va vizita, dar în general, câte necazuri vor apărea în calea noastră. Noi nu știm ce ne aduce ziua de mâine (Proverbe 27:1). Pot să mă bizui pe Domnul în aceste momente?

 

Dacă a venit necazul și viața s-a umplut de suferință, să știi că Domnului Îi pasă de durerile și rugăciunile tale. Cu adevărat El îi ajută pe cei, care Îl caută sincer.   Poți să te bizui pe El în necaz. Domnul va fi cu tine în necaz, chiar dacă nu vei simți prezența și puterea Sa. Pentru a te încrede în Domnul, trebuie să privești necazurile prin prisma credinței, ci nu a sentimentelor. Credința mântuitoare vine în urma auzirii Evangheliei (Romani 10:17), așa și încrederea în Domnul vine doar prin Cuvântul Său. Doar în Scriptură putem vedea, ce atitudine are Domnul față de împrejurările noastre, și cum poate să ne ajute. Doar cuvintele Scripturii, tipărite în inimile noastre prin Duhul Sfânt, ne dăruiesc harul de a ne bizui pe Domnul în timpul necazului.

 

Scriptura ne învață, că în necaz trebuie să ținem minte trei adevăruri despre Dumnezeu:

 

DUMNEZEU ESTE DESĂVÂRȘIT ÎN DRAGOSTE. Oricare nu ar fi necazul, fiți convinși: din dragoste față de voi, Dumnezeu Tatăl dorește să atingă în așa mod, vreun scop bun. După cum a spus Ezechia, Iată, chiar suferinţele mele erau spre mântuirea mea; Tu ai găsit plăcere să-mi scoţi sufletul din groapa putrezirii. Căci ai aruncat înapoia Ta toate păcatele mele! (Isaia 38:17).

 

DOMNUL DEȚINE O ÎNȚELEPCIUNE NEMĂRGINITĂ. Apostolul Pavel, devenind martorб la cum Domnul a orchestrat destinul poporului Său, s-a închinat în fața înțelepciunii Lui nemărginite, care nu poate fi cuprinsă de inima omului:  O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui! (Romani 11:33). În această înțelepciune, pe care nu o putem pătrunde, Domnul întotdeauna cunoaște, ce este bine pentru noi.

 

DUMNEZEU – ATOTPUTERNIC. Scriptura spune: Isaia 40:26 26 „Ridicaţi-vă ochii în sus, şi priviţi! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă după număr, în şir, oştirea lor? El le cheamă pe toate pe nume; aşa de mare e puterea şi tăria Lui, că una nu lipseşte (Isaia 40:26). În mâna Lui nu lipsesc chiar și necazurile voastre și durerile, pe care tot El le cunoaște “pe nume” și puterea Lui le face să lucreze pentru binele vostru.

 

Cineva astfel le-a unit aceste trei adevăruri:

“Dumnezeul iubitor ne dorește doar binele. Fiind Înțelept, El întotdeauna cunoaște, ce este bine pentru noi. Fiind Atotputernic, El întotdeauna cunoaște, cum să înfăptuieze aceasta.”

 

Fie ca aceste adevăruri să vă întărească încrederea în Dumnezeu!

 

Rugăciune:

 

Dumnezeule, Îți mulțumesc, pentru că mă iubești, cunoști ce este mai bine pentru mine și controlezi tot ce se petrece în viața mea! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Autor: Igor Opincă

Traducere: Repalov Veaceslav

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/179986/3-adevaruri-despre-domnul-cand-sunteti-in-necaz