Nu te teme doar crede
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

 Așa e natura umană,  se teme de multe lucruri în viață: frica de viitor, frica că nu știe ce se va întâmpla mâine; frica de moarte, frica de a pierde dragostea celor apropiați; frica de a se îmbolnăvi; frica de a face o greșeală sau de a falimenta. Poți să te temi de orice.

Unui om, care s-a aflat într-o situație dificilă, Iisus i-a zis: “Nu te teme, crede doar” (Marcu 5:36). Poți să citești capitolul 5 în întregime din Evanghelia după Marcu.

Aici credința și frica se opun. La prima vedere, pare straniu, căci de obicei “credinței” i se opune “necredința”. Dar Iisus contrastează “frica”. “Nu te teme, crede numai” – înseamnă: cu cât mai mult vei crede, cu atât mai puțin te vei teme, și invers: cu cât mai puțin crezi, cu atât mai mult te temi.

Dacă te simți neajutorat și fricile tale sunt mari, atunci recunoaște sincer în fața Domnului toate temerile cu care te confrunți și încrede-te în Domnul Iisus, Care te poate ajuta să birui frica și Care poate face totul pentru binele tău! “Nu te teme, crede numai” – cuvintele, care lucrează în viețile noastre! Să-ți încredințezi  viața în mâna Domnului – înseamnă să obții cel mai puternic Protector pentru tot restul vieții – și pentru toată veșnicia!

Să spunem împreună cu David: “Domnul este lumina şi mântuirea mea. De cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele. De cine să-mi fie frică?” (Psalmul 27:1) 4 Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. (Psalmul 23:4).

Fie ca Domnul să te binecuvânteze să experimentezi bucuria biruinței asupra fricii! În numele Lui Iisus Hristos, amin.

    traducere: Repalov Veaceslav

  7 Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul! (Ieremia 17:7)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/179726/nu-te-teme-doar-crede