Relații periculoase
Autor: Dorina Madaras
Album: POCĂINȚĂ
Categorie: Diverse

"Solomon s-a încuscrit cu Faraon, împăratul Egiptului. A luat de nevastă pe fata lui Faraon și a adus-o în cetatea lui David până și-a isprăvit de zidit casa lui, Casa Domnului și zidul dimprejurul Ierusalimului." (1 Împăraţilor 3:1)  

În vechime, căsătoria între familiile regale a fost o practică comună,   pentru că a asigurat pacea. Deși alianțele maritale ale lui Solomon au construit prietenii cu națiunile înconjurătoare, ele au fost și începutul căderii sale. Aceste relații au devenit o "uşă larg deschisă" pentru ideile și obiceiurile păgâne. Soțiile străine a lui Solomon și-au adus zeii lor în Ierusalim și, în cele din urmă, l-au momit în idolatrie.

"Împăratul Solomon a iubit multe femei străine, afară de fata lui Faraon: moabite, amonite, edomite, sidoniene, hetite, care făceau parte din neamurile despre care Domnul zisese copiilor lui Israel: 'Să NU intraţi la ele și nici ele să nu intre la voi, căci v-ar întoarce negreșit inimile înspre dumnezeii lor. ' De aceste neamuri s-a alipit Solomon târât de iubire. A avut de neveste șapte sute de crăiese împărătești și trei sute de ţiitoare, și nevestele i-au abătut inima. Când a îmbătrânit Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alţi dumnezei și inima nu i-a fost în totul a Domnului Dumnezeului său, cum fusese inima tatălui său David. Solomon s-a dus după Astarteea, zeiţa sidonienilor, și după Milcom, urâciunea amoniţilor. Și Solomon a făcut ce este rău înaintea Domnului și n-a urmat în totul pe Domnul, ca tatăl său David." (1 Împăraţilor 11:1‭-‬6) 

În ziua de azi, prea ușor se minimalizează diferențele religioase pentru a încuraja dezvoltarea unei prietenii. Ceea ce poate părea "minor" într-o prietenie, totuși, va avea un impact enorm asupra unei căsnicii. Cei mai mulți tineri îndrăgostiți sânt târâți de iubire, şi fiind idealişti, ei se bazează prea mult pe ideile lor filosofice, considerând diferențele religioase ca pe ceva ce "nu contează" sau se poate "rezolva". Realitatea însă este că Dumnezeu ne dă standarde de urmat pentru toate relațiile noastre, inclusiv pentru căsătorie, şi sânt pentru binele nostru. Dacă urmărim voia lui Dumnezeu cu atenție, nu vom fi momiți departe de adevărata țintă, ca Solomon! Domnul să ne ajute!  

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/178576/relatii-periculoase