Ce să faci cînd nu poţi deveni însărcinată?
Autor: Vasile Filat
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

Ce să faci cînd nu poţi deveni însărcinată? La articolul Ce spune Biblia despre fecundarea artificială „in vitro”? a fost plasat următorul comentariu:

Va rog ajutaţi-mă. Ce sa mai fac? Sunt căsătorita de 7 ani, şi aproximativ de 4 ani încerc să rămân însărcinata, dar fără reuşită. De ce nu pot rămînea însărcinată? Am fost și la operaţie pentru desfundarea trompelor, soţul a făcut toate analizele. Acum, se pare ca, trompele s-au înfundat din nou, iar medicii mi-ai spus ca singura cale este fecundarea „in vitro”. Întreb eu, este un păcat ca îmi doresc un copil aşa de mult? Menţionez ca am 31 ani. Oare sa încerc desfundarea trompelor în altă tară? De exemplu, dacă mă duc in Suedia. Acolo oare sunt mai deştepţi medicii? Sau sa las totul in voia lui Dumnezeu?

Întrebările sunt multe şi, cu siguranţă, că este destul de mare numărul femeilor care se confruntă cu această situaţie. Ţin doar să menţionez că în Republica Moldova, fiecare al patrulea cuplu căsătorit care au vârstă până la 30 de ani nu pot avea copii, iar după vârsta aceasta, fiecare al doilea cuplu este afectat de sterilitate. Deci, problema este destul de gravă şi, sunt sigur, sunt multe femei care aşteaptă un răspuns cu privire la situaţia în care se află.
Realizează la timp că copiii sunt o binecuvântare

În toate vremurile până la epoca aceasta post-modernistă, oamenii au realizat că copiii sunt o mare binecuvântare. Iată cum scrie psalmistul în Sfânta Scriptură:

Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte. Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu, ca să mâncaţi o pâine câştigată cu durere; căci preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn. Iată, fii sunt o moştenire de la Domul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El. Ca săgeţile în mâna unui războinic, aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe. Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine, când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă. (Psalmul 127)

Am avut de mai multe ori cazuri când le făceam consiliere spirituală tinerilor la care urma să le oficiez căsătoria şi unii m-au întrebat cum să se protejeze mai bine ca să nu aibă copiii în primii ani de căsătorie, invocând diferite motive pentru aceasta. În aşa cazuri i-am întrebat: „Dar sunteţi siguri că o să aveţi copii?” Eu cred că ei trebuie mai întâi să se gândească dacă pot să aibă copii şi dacă vor avea parte de această binecuvântare. Amintiţi-vă care sunt statisticile despre care am menţionat la începutul acestui articol. Întorcându-mă la întrebarea care mi-a fost pusă, vin să răspund că este un lucru frumos şi binecuvântat înaintea lui Dumnezeu ca bărbaţii şi femeile căsătoriţi să dorească şi să dea naştere copiilor. Este o dorinţă pusă de Dumnezeu în inima femeii care a adresat întrebarea, ca să aibă copii şi nu este un păcat, ci o binecuvântare, cum am mai spus.
Urmează tratamentul bun oferit de medici

Dumnezeu lucrează prin medici şi este corect să mergeţi să urmaţi tratamentul necesar. În cazul doamnei care a adresat întrebarea, dacă au posibilitatea să facă un tratament în Suedia, şi dacă acest tratament nu implică nimic rău, zic că este bine să-l facă.
Nu accepta metode ce implică moartea

Fecundarea „in vitro” este un genocid şi oricine apelează la această metodă, comite o crimă groaznică împotriva propriilor copiii care vor fi nimiciţi în masă. Nici nu îndrăzni să te gândeşti vre-o dată că ai putea să faci aşa ceva.
Încrede-te în Dumnezeu din toată inima

Biblia ne vorbeşte despre multe femei sfinte care la o anumită perioadă din viaţa lor au fost sterile, dar apoi au dat naştere la copiii ce au fost o binecuvântare pentru lumea întreagă. Astfel, mama proorocului şi judecătorului Samuel a fost stearpă şi mulţi ani a purtat ocara potrivnicei ei Penina care o înţepa deseori ca să o facă să se mânie, pentru că Domnul o făcuse stearpă. După mulţi ani, însă, Dumnezeu a făcut-o să conceapă şi aceasta a fost un foarte mare prilej de bucurie. Stearpă a fost şi Rahela, femeia care a dat naştere apoi lui Iosif, omul ce a fost o mare binecuvântare pentru poporul Israel şi pentru toate popoarele din jurul Egiptului pe care le-a scăpat de o mare foamete.
Aşteaptă cu răbdare intervenţia lui Dumnezeu

Cunosc foarte multe cazuri de femei care nu au avut o perioadă îndelungată copii şi apoi au devenit însărcinate spre bucuria soţilor şi a tuturor oamenilor. În Biblie scrie aşa despre Dumnezeu:

El dă o casă(familie) celei ce era stearpă, face din ea o mamă veselă în mijlocul copiilor ei. Lăudaţi pe Domnul! (Psalmul 113:9)

Frank Porter este un foarte bun prieten al meu din SUA, care în fiecare vară vine împreună cu soţia şi cu ucenicii lor şi predau la taberele de limbă Engleză organizate în cadrul şcolii English for a New Life. Cu doi ani în urmă, la tabără, am studiat despre Avraam, a cărui soţie a fost stearpă şi a născut primul copil doar la vârsta de 90 de ani aceasta fiind o vădită minune de la Dumnezeu. A trecut tabăra, şi nu după mult timp am primit un foarte îmbucurător mesaj de la Frank care mi-a scris că Dumnezeu a repetat în familia lor aceeaşi minune care au făcut în familia lui Avraam şi Sara. Roxie, soţia lui Frank, a născut o fetiţă scumpă căreia i-au pus numele Camille şi care este bucuria lor şi a noastră.
Înfiaţi copii

S-ar putea să nu puteţi, însă, niciodată în viaţă să puteţi concepe copii. Mai ales, dacă aceasta este consecinţă a unor crime săvârşite anterior, cum ar fi avortul. Sau poate unor femei le-a părut glumă când în tinereţe umblau prost îmbrăcate, de dragul modei, şi le părea că părinţii exagerează când le avertizau. Acum, sistemul reproductiv le este atât de bolnav că nu mai pot concepe copii. Sau, poate unii au trăit o viaţă imorală, s-au infectat de boli sexual transmisibile şi nu mai pot avea copii. Aceasta este una din cauzele principale care duc la sterilitate. Oricare nu ar fi cauzele, poate fi cazul să nu mai puteţi concepe copii nici odată în viaţă. Vă sfătuiesc să înfiaţi copii şi să vă bucuraţi de ei, oferindu-le dragostea şi grija pe care o purtaţi în inima dornică după copii.

Cunosc şi oameni care nu aveau copii, au înfiat copii şi apoi Dumnezeu le-a dat să conceapă şi să nască şi copii trupeşti. Astfel, viaţa acestor oameni a fost binecuvântată de Dumnezeu din plin.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/177649/ce-sa-faci-cind-nu-poti-deveni-insarcinata