Tăcerea Domnului – timpul pe care l-a dat Domnul, pentru ca să-ți cercetezi inima!
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

Tăcerea Domnului – timpul pe care l-a dat Domnul, pentru ca să-ți cercetezi inima!

Domnul i-a spus necredincioasei Israel, despre legământul de căsătorie, pe care l-a făcut cu ea:

11 Şi de cine te sfiai, de cine te temeai, de nu Mi-ai fost credincioasă, de nu ţi-ai adus aminte şi nu ţi-a păsat de Mine? Şi Eu tac, şi încă de multă vreme, de aceea nu te temi tu de Mine” Isaia 57:11.

De fapt, Domnul întreabă: ”De ce poporul meu nu se teme de mine?” Și tot aici a răspuns la întrebarea Sa, a observat că poporul nu se teme de El, deoarece de multă vreme a tăcut, o perioadă de timp ”s-a făcut neobservat”, a avut o îndelungă răbdare, și nu Și-a manifestat puterea Sa amenințătoare. Vorbind altfel, când oamenii nu văd manifestările minunate ale Domnului, ei Îl uită pe Domnul și se comportă așa, de parcă El nu ar exista.

Eclesiastul ne spune:  11Pentru că nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, de aceea este plină inima fiilor oamenilor de dorinţa să facă rău (Eclesiastul 8:11). Da, nu în toate cazurile, oamenii primesc rapid, pedeapsa pentru faptele sale rele. Domnul este îndelung răbdător și Se îndură de ei, lungindu-le zilele vieții. Pentru că, Domnul tace o perioadă îndelungată de timp, păcătosul crede, că Domnul niciodată nu îl va pedepsi, și îndrăznește să facă rău mai departe. El fără rușine face abuz de răbdarea Domnului și în loc, ca datorită bunătății Domnului să se pocăiască și să creadă în Hristos, el această amânare a judecății Lui Dumnezeu, o folosește ca scuză pentru a face rău mai departe și își întărește dorința, de a nu se pocăi. În așa fel, păcătoșii se înșeală pe ei însuși, măcar că nu se aduce repede la îndeplinire hotărârea dată împotriva faptelor rele, totuși la sfârșit, judecata va fi mai aspră. Răzbunarea vine încet, dar e inevitabilă, și în acest interval de timp, când e amânată, păcătosul își strânge mânie pentru ziua mâniei.

Eclesiastul are o credință neclintită, că Domnul îi va da celui rău, după faptele lui. De aceea, el spune:  12 Totuşi, măcar că păcătosul face de o sută de ori răul şi stăruieşte multă vreme în el, eu ştiu că fericirea este pentru cei ce se tem de Dumnezeu şi au frică de El. (Eclesiastul 8:12) La urma urmei,  cei ce se tem de Domnul, vor avea parte de bine. Chiar dacă un criminal va supraviețui până la bătrânețe, aceasta nu va elimina răsplătirea neprihăniților, și pedepsele destinate criminalilor.

Să ținem minte, că poporul Domnului e caracterizat prin faptul, că se tem de EL, au un respect profund în inimile lor, față de El, intenționat își îndeplinesc datoria față de El, chiar dacă Domnul tace de multă vreme și nu-i pedepsește pe cei răi, pentru faptele lor!

De aceea, cercetează-ți inima! Nu cumva l-ai uitat pe Domnul, nu ai părăsit respectul profund față de El, nu ți-ai permis să spui cuvinte și să faci fapte, care nu sunt plăcute înaintea Domnului, pentru că El a tăcut, și a amânat pedepsele?  

Ne este ușor să avem un respect profund față de Domnul, când El face minuni, și Își manifestă puterea Lui. Dar Domnul caută pe cei, care Îl vor onora și Îl vor respecta, chiar și atunci, când El nu Își manifestă puterea și prezența Sa, în mod vizibil. Vă va găsi Domnul printre astfel de credincioși?

 

-          Dumnezeul Cel drept și Care vezi inima! Tu vei aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău (Eclesiastul 12:14). De aceea, nu permite să mă îndepărtez de Tine, când Tu taci și Te înduri de cei răi, pentru că nu voiești moartea păcătosului! Pune în inima mea un respect profund față de Tine, pentru ca să urmez poruncile Tale din zi în zi, fără ca să mă îndoiesc de puterea, bunătatea și dreptatea Ta! Ridică-i și restabilește-i, din cauza că ești foarte milostiv, pe cei, care au căzut și care s-au îndepărtat de Tine, oferă harul Tău salvator pentru ca să birui jugul robiei de păcate în viețile lor! În numele Lui Isus Hristos te rog pentru toate acestea, amin.

 ”Şi Eu tac, şi încă de multă vreme, de aceea nu te temi tu de Mine” Isaia 57:11b

 Autor: Igor Opincă       Traducere: Repalov Veaceslav

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/177436/tacerea-domnului-timpul-pe-care-l-a-dat-domnul-pentru-ca-sa-ti-cercetezi-inima