Aleși ai lui Dumnezeu
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

   Coloseni 3:12-15.”Astfel dar, ca niște ALEȘI ai lui Dumnezeu, sfinți și prea iubiți, îmbrăcați-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândețe, cu îndelungă răbdare. Îngăduiți-vă unii pe alții și dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, așa ietați-vă și voi. Dar mai presus de toate acestea, îmbrăcați-vă cu dragostea, care este legătura desăvârșirii. Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre și FIȚI RECUNOSCĂTORI.”

   Ce identitate frumoasă, identitate de o slavă superioară pentru omul nou născut din Hristos, față de omul vechi născut din Adam! În Hristos sunteți ”ALEȘI ai lui Dumnezeu, sfinți și prea iubiți”! Asta-i identitatea ”fiilor” de Dumnezeu, realizată în duhul lor. De ce în duh? Pentru că Dumnezeu este DUH și relaționează cu omul în duh, vorbește, învață, îndrumă omul prin Duhul LUI în duhul omului. Iar omul la fel relaționează cu EL tot în duh și se închină LUI tot în duh. Pavel vine cu sfatul lui înțelept și zice: ”Dragilor voi trebuie să știți să înțelegeți și să trăiți, viața de sus aici jos la fel cum este sus, unde duhul vostru este ascuns cu Hristos în Dumnezeu în locurile cerești. Domnul Isus zice în Matei 5 ”voi sunteți lumină, voi sunteți sare”, deci SUNTEȚI și nu încercați cumva să fiți, fără a vă cunoaște identitatea. Sunteți ”fiii” de Rege, trăiți dar ca fiii de Rege, nu ca robi și cerșetori, pentru că dacă ești rob și cerșetor poți să te faci făină în moară, nu vei ieși fiu de Rege, niciodată. Ci, dacă ai identitate regească, trăiește ca atare.

   În Coloseni 3:9-10 zice: ”Nu vă mințiți unii pe alții, întrucât v-ați desbrăcat de omul cel vechi, cu faptele lui și v-ați îmbrăcat cu omul cel nou, care se înoiește spre CUNOȘTINȚĂ, după chipul Celui ce l-a făcut.”

   Pavel vrea să ne facă conștienți, că dacă suntem aleși ai lui Dumnezeu sfinți și prea iubiți, să lăsăm Duhul Sfânt din duhul nostru să ne învețe viața cum să trăim identitatea noastră la nivelul slavei LUI superioare, pe pământ ca în cer. Omul vechi a murit împreună cu Hristos și un nou om a înviat împreună cu El, iar mintea, sentimentele și voința noastră să fie disciplinate, după noile standarde ale lui Dumnezeu, pentru omul nou în Hristos, iar lucrurile firii vechi, să le detronăm în Numele Domnului Isus.   Apoi îndurarea, bunătatea, smerenia, blândețea, îndelunga răbdare, iertarea, pacea, dragostea legătura desăvârșiri vor fi echipamentul nostru dat de Duhul Sfânt, pentru o viață de biruință, echipament care este în duhul nostru de la ”nașterea din nou” și pe care Duhul Sfânt vrea să-l transmită sufletului, adică minții noastre care să fie înnoită cu Cuvântul Evangheliei, singurul care are puterea să ne schimbe mentalitatea, gândirea și plăsmuirile minții. Pavel nu zice: ”Nu vă mințiți unii pe alții. .” că iadul este al vostru, NU, ci încearcă să-i facă să înțeleagă identitatea lor și cine sunt ei, în Hristos. El știa că atunci când cineva își cunoaște identitatea în Hristos, nu mai poate trăi în păcat și destrăbălare. Când știi că ești Templul Duhului Sfânt, că te-ai alipit de Domnul și ești un singur duh cu El, cum să mai fii rob al păcatului? Nu vei mai fi, ci vei fi biruitor și un fiu de Rege și vei putea să-I zici Tatălui, Tatăl meu și Domnului Isus, Domnul meu, iar Duhului Sfânt, Mângâietorul meu și plinii de bucurie Îi vom fi recunoscători LUI, toată viața noastră, trăind ca niște ALEȘI ai lui Dumnezeu, aici și acum și o veșnicie. Amin!


Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/177405/alesi-ai-lui-dumnezeu