Dacă vă este greu să credeți în făgăduințele Domnului
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

23 Isus a răspuns: „Tu zici: ‘Dacă poţi.’ Toate lucrurile sunt cu putinţă celui ce crede!”

24 Îndată, tatăl copilului a strigat cu lacrimi: „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!”

Marcu 9

Când Tatăl băiețelului îndrăcit, l-a rugat pe Domnul Isus să aibă milă și dacă va fi cu putință, să-l ajute pe fiul său, a fost un strigăt al inimii, care a suferit de-a lungul anilor de disperare. Isus i-a răspuns, că problema nu este dacă El poate să-l vindece, ci dacă tatăl copilului este în stare să creadă. Întotdeauna credința în Dumnezeul Cel viu este răsplătită. Pentru El nimic nu este greu. Pentru Dumnezeu și (ceea ce pare imposibil pentru om) este posibil! Drept răspuns Tatăl a exprimat cu lacrimi în ochi, un paradox al credinței și necredinței: „Cred, Doamne! Ajută necredinţei mele!”

Se întâmplă la fel și la noi, că situația în care ne aflăm umbrește deseori făgăduințele Domnului,   și că totul se va rezolva, dacă te vei încrede în Domnul. Noi dorim să credem, dar îndoiala ne umple inima. Noi urâm această contradicție interioară nejustificată, și se pare că ne luptăm în zadar cu ea. În așa situație, când vă este greu să credeți în făgăduințele Domnului, deschideți-vă inima înaintea Domnului, așa cum ea este, și mărturisiții Lui puțina voastră credință, rugându-L pe Hristos ca să vă întărească în credință. Rugați-vă sincer: “Cred, Doamne! Dar mă îndoiesc și mă clintesc în inima mea, te rog înlocuiește-le cu o încredere neclintită!”

Să știți că e o mare deosebire dintre o necredință venită dintr-o inimă încăpățânată, care a fost demonstrată de locuitorii din Nazaret, unde a crescut Isus ( Marcu 6:4-6), și dintre credința „rahitică” a tatălui disperat, despre care vorbim. Dacă nu renunțăm, Domnul va onora aceasta și vom primi ajutorul Duhului Sfânt! Cel mai principal lucru – noi tindem să-L cinstim pe Domnul cu credința noastră – chiar dacă e slabă și nu e tare, - ci nu Îl necinstim cu o necredință venită dintr-o inimă încăpățânată.

Fie ca Domnul să ne ajute să ne ferim de pesimizm și disperare în încercările vieții noastre! Încredințați în mâna Lui toate îngrijorările voastre duhovnicești și cele de zi cu zi! Afirmând insuficiența de credință, priviți la Hristos și așteptați harul Lui, care vă va ajuta să luptați cu ea! Fie ca Domnul să manifeste harul Lui atotputernic și în situația voastră, și să vă întărească convingerea de puterea Lui! În numele Lui Isus, amin.

Traducere: Repalov Veaceslav

  1 Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. Ioan 14:1

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/177335/daca-va-este-greu-sa-credeti-in-fagaduintele-domnului