Când tu ești desfătarea inimii tale, atunci Îl neglijezi pe Domnul
Autor: Igor Opincă
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi


12 Când vei mânca şi te vei sătura, când vei zidi şi vei locui în case frumoase,

13 când vei vedea înmulţindu-ţi-se cirezile de boi şi turmele de oi, mărindu-ţi-se argintul şi aurul şi crescându-ţi tot ce ai,

14 ia seama să nu ţi se umfle inima de mândrie şi să nu uiţi pe Domnul, Dumnezeul tău, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei, Deuteronom 8:12-14

Moise a avertizat poporul despre pericolul din spatele belșugului și prosperității, descriind belșugul țării făgăduite, care se deosebește foarte mult, de lipsurile din deșertul sever. În timp ce se aflau în pustiu, ei trebuiau să depindă de Domnul, că El le va împlini nevoile vitale, dar bogățiile pe care le vor primi, pot să le împietrească inimile și să-i facă să uite de dependența de Domnul.

Această avertizare e actuală și pentru noi astăzi. Confortul și succesul pot face pe un om, ca el să-L respingă pe Domnul. Când totul este bine, și se simte confortabil, omul începe să se bizuie pe sine însuși, și să vadă în abilitățile sale, sursa succesului său, și să înceteze să caute Fața Domnului, să-L întrebe despre călăuzirea Lui cu privire la viața sa.

Când nu ai nevoie de nimic – e o binecuvântare în viața omului din partea Domnului, 17 Vezi să nu zici în inima ta: ‘Tăria mea şi puterea mâinii mele mi-au câştigat aceste bogăţii.’ 18 Ci adu-ţi aminte de Domnul, Dumnezeul tău, căci El îţi va da putere să le câştigi...                 (Deuteronomul 8:17-18a) Dar este rău, când omul este legat de binecuvântări, dar Îl uită pe Cel, Care este sursa tuturor binecuvântărilor, și este vrednic de toată slava.

De aceea, dacă vi se măresc bogățiile, încetați să spuneți în inima voastră, cuvinte izvorâte din mândrie, să vă lăudați pe voi înșivă pentru prosperitate și să atribuiți ingeniozității voastre, sau hărniciei succesul vostru! Temeți-vă să-L uitați pe Domnul!

-         Recunoașteți, că tot ce aveți acum, reprezintă un dar din partea Domnului?

 

-         Vă desfătați cu eul vostru? S-a întipărit în mintea voastră convingerea: ‘Tăria mea şi puterea mâinii mele mi-au câştigat aceste bogăţii.’ (Deuteronomul 8:17)?

 

-         Pentru a nu vă ”îmbolnăvi” de  mândrie și să prețuiți mila Domnului, ce veți face? Ce eforturi vă gândiți să depuneți, pentru ca duhul vostru să rămână smerit? Care va fi primul pas, pe care îl veți face azi?

 

-         Dumnezeul atotputernic și sfânt! Îți mulțumesc, că m-ai învățat: cine se desfătează cu el însuși, acela Te neglijează! Având împlinite nevoile mele zilnice (și mai mult), nu mă lăsa să mă îngâmf din cauza propriilor realizări, să mă umplu de mândrie, uitând că aceasta este darul Tău! Înfăptuește ca Ție să-Ți dau slavă din zi în zi, ținând minte, ce ai făcut din dragoste pentru mine și cum îmi porți de grijă! Ajută-mă să țin minte Cuvântul Tău, pentru ca să Te ascult și să trăiesc după Voia Ta! În numele Lui Isus Hristos, amin.

 

 

... când cresc bogăţiile, nu vă lipiţi inima de ele. Psalmul 62:10

 

  Traducere: Repalov Veaceslav

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/177206/cand-tu-esti-desfatarea-inimii-tale-atunci-il-neglijezi-pe-domnul