Să-L cunosc pe EL
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

                                       

   Viața de biruință a unui ”fiu” de Dumnezeu atârnă de cunoașterea lui Dumnezeu. Îl cunoști din auzite nu poți pretinde că-L cunoști. Îl poți cunoaște cu totul altfel, de cum Dumnezeu este. Îl cunoști din religie, Îl vei cunoaște cum ea ți-L-a descoperit după tradițiile fiecăreia. Orice religie va pune punctul pe om și nu pe Dumnezeu. Omul este ceea ce el face, omul este ceea ce el este și cum este, ca să-I placă lui Dumnezeu, pentru că El este pretențios, drept și mânios pe rău, te pedepsește când calci greșit, ca să te învețe și să fii mai bun…. Dar nu, Dumnezeu este cine zice EL că este și nu visăriile omului.   Și ca să știi cine este El, nu-i destul să citești Vechiul Testament, unde El zice ”Eu sunt Cel ce sunt!” Acolo sigur Îl vei vedea pretențios, în dreptatea LUI mânios și pedepsind păcatul în om. Dar totuși toate aceste lucruri nu au putut împlini DREPTATEA lui Dumnezeu în om, fiindcă omul era mereu același, rău și bun și niciodată Dumnezeu nu a reușit să ajungă la o relație cu el, pentru că puterea relației era pe om și el nu satisfăcea niciodată voia lui Dumnezeu, dreptatea LUI și păcatul nu putea fi ispășit, blestemul luat și satan biruit, ci rămânea pe spatele omului, iar Dumnezeu sfânt și drept nu poate privi la păcat și la fărădelege. Așa că omul era despărțit total de Dumnezeu Creatorul lui și dorința lui Dumnezeu ca omul să-I poarte chipul LUI, nu era posibilă. Omul trebuia să-și ispășească vina și să plătească prețul păcatului lui. Trebiua ”OMUL”, el care a păcătuit, el să moară!

   Vrem să-L cunoaștem pe Dumnezeu? Dumnezeu S-a întrupat, S-a născut, I-au dat Numele Isus, a crescut, a făcut numai bine în jurul LUI, I-S-a răspuns cu ură, L-au omorât, apoi a înviat și S-a înălțat la cer. Astăzi este viu! Slavă LUI! În Evanghelii: Matei, Marcu, Luca și Ioan facem cunoștință cu El, Fiul omului, cel care avea acum dreptul să aducă omul căzut în păcat, într-o relație cu Creatorul său. El zice Ioan 14:9b.”Cine M-a văzut pe Mine, a văzut pe Tatăl.” Deci Tatăl și Fiul ”una” sunt. Cine L-a descoperit pe Fiul din Evangheliile Lui, L-a descoperit pe Dumnezeu, așa este Dumnezeu. Isus a venit mai întâi să ni-L descopere pe Tatăl și să-I arate adevărata lui față și dragostea LUI desăvârșită, în El și în Hristosul înviat.

   Deci avem marea binecuvântare de a-L cunoaște pe Dumnezeu, prin Isus Hristos și crucea LUI, unde când hotărâm și dorim să-L cunoaștem pe EL, avem ocazia specială de a intra într-o relație de dragoste cu Dumnezeu, dreptatea și mânia LUI a fost satisfăcute la cruce, în Isus. OMUL ISUS, a făcut posibilă cunoașterea și intrarea omului în grația lui Dumnezeu, iar HRISTOSUL înviat, a înviat și omul nou, dându-I neprihănirea LUI și astfel Dumnezeu poate privi la om, prin Hristos și crucea LUI. Asta este ce urăște religia și satan. Dumnezeu a făcut posibil ca OMUL să fie sfințit prin Hristos și fără eforturile și faptele lui bune, care oricum cu toată truda lipsesc din viața lui, el fiind înșelat și comfuz și niciodată sigur de o relație cu Dumnezeu și o siguranță a mântuirii lui. Dar când OMUL ajunge la relație, la acest standard înalt a lui Dumnezeu, în Hristos, are ocazia să-L cunoască mai mult, mai mult și să stea în aceea relație până la sfârșit, tot pe baza cunoașteri Cuvântului LUI din Scripturi a harului și a susțineri Duhului Sfânt. Mulțumim Dumnezeule pentru dragostea TA, pentru noi!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/177123/sa-l-cunosc-pe-el