Împărăția Lui !
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

                                               

   Împărăție înseamnă, o țară, un imperiu în care domnește un împărat. Împărăția LUI Dumnezeu este, locul și teritoriul lui Dumnezeu pe pământ, unde EL împărățește. De fapt Dumnezeu a creat totul, cu cuvântul gurii Lui. A Lui este cerul, a LUI este pământul și tot ce cuprinde el, dar la creație, Dumnezeu a dat omului pământul, să-l stăpânească, iar la căderea omului în păcat, omul și-a dat moștenirea satanei, și pământul a intrat în stăpânirea și autoritatea lui. La cruce Isus a învins pe satan și l-a făcut de rușine în fața lumii, când a ieșit biruitor asupra lui prin cruce. Coloseni 2:15. Domnul Isus este BIRUITORUL, satan a fost biruit, înfrânt și omul a fost salvat, izbăvit din cătușele lui. Stăpânirea și autoritatea i-au fost luate, deasupra fiecărui om și a întregi LUI creații. Dar cum, dacă i-au fost luate satan face ravagii și astăzi pe pământ și vezi războaie, nenorociri, conflicte și distrugeri și tot felul de mizerii? Da, așa-i, unde este el împărat, el conduce oamenii și destinele, dar mai bine zis, nu le conduce le distruge, fiindcă oamenii stau la îndemâna lui refuzând dragostea și oferta lui Dumnezeu de a-i smulge din împărăția lui satan și de ai face ”fii” ai Împărăției lui Dumnezeu, câștigată de Fiul Său, Isus Hristos. Isus zice, cu puțin înainte de cruce:

   Marcu 1:15a.”S-a împlinit vremea și ÎMPĂRĂȚIA lui Dumnezeu este aproape”.

   A fost într-adevăr foarte aproape, crucea a fost finalul împărăției celui rău. Împărăția cerului a venit în lume. Viața a luat o nouă întorsătură în toate lucrurile și domeniile. Isus domnește astăzi pe pământ,”în fiii Lui”. Dacă fiecare om de pe pământ ar primi Împărăția LUI, sigur lumea ar arăta altfel, dar fiindcă Împărăția lui Dumnezeu este într-un cnflict continu, cu împărăția celui rău, oamenii iubesc mai mult slava lor și lucrurile celui rău și pun în spatele lor Împărăția LUI, care ar putea să le asigure viața și pacea și fiindcă Împărăția LUI nu vine așa ca să fie văzută cu ochii de carne, ci vine și se primește prin credință, oamenii sunt dispuși să umble prin vedere și nu prin credință, refuzând dragostea extravagantă a lui Dumnezeu și a Domnului Isus Hristos. Isus zice:

   Luca 17:20b-21.”Împărăția lui Dumnezeu nu vine în așa fel ca să izbească privirile. Nu se va zice: ”Uite-o aici, s-au: uite-o acolo!” Căci iată că Împărăția lui Dumnezeu este „înlăuntrul vostru.”

   Romani 1-17b.”Cel neprihănit va trăi prin credință”

   Luca 16-16b.”Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu se propovăduiește: și fiecare, ca să intre în ea, dă năvală.”

   Deci ca să ieși din împărăția celui rău și să intri în Împărăția lui Dumnezeu trebuie să auzi Evanghelia pură, adusă de Isus și nu predici și povești de bune maniere, care nu au putere de a naște omul în duhul lui din nou și nu pot să-l strămute de sub puterea celui rău în Împărăția lui Dumnezeu. Coloseni 1:13. Numai pura și curata Evanghelie a lui Isus Hristos are putere de transformare în care omul vechi moare și vine la viață omul nou în Hristos. Acest lucru trebuie crezut, fiindcă Împărăția nu o vezi cu ochii liberii, ci crezând Cuvântul Evangheliei LUI.   Astăzi în Împărăția lui Dumnezeu trăim ”prin credință” și nu prin vedere. În această Împărăție este neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt.   Mulțumim Isus, TU ești ușa, TU ești poarta de intrare în Împărăția lui Dumnezeu. Cei ce învață să trăiască prin credință, Împărăția LUI aici și acum, vor fi fericiți în Împărăția lui Dumnezeu atunci când satan nu va mai fi, va fi legat și aruncat în adânc, pentru o mie de ani și o veșnicie.   Astăzi poți primi Împărăția dacă crezi și-L faci Domn și Mântuitor pe Isus Hristos, Domnul nostru. Amin!    

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/177063/imparatia-lui