Iubește CRUCEA!
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

   Cine poartă CRUCEA lui, în urma CRUCII lui Isus, iubește CRUCEA.

   Doresc să clarificăm un lucru chiar de la început: Am crezut o eroare a religiei, că boala, neputințele, sărăcia, un soț/soție care face viața amară, și... sunt CRUCEA mea/ta, prin care Dumnezeu ne învață ceva. Nu, nu  este CRUCEA mea/ta aceasta, ci este lucrarea și mânia celui rău de-a face rău, oriunde, când poate intra, iar când lipsește Cuvântul lui Dumnezeu din inimă, omul este o pradă ușoară pentru cel rău, îl fură, junghie și prăpădește. Aceste toate Isus le-a rezolvat la cruce, le-a luat asupra LUI. Când noi CREDEM acest lucru și primim toate binecuvântările LUI, păcatul, boala, neputințele, frica, dispar și omul este liber în Hristos.

   ” Matei 16:24.”Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să Mă urmeze.” Matei 10:38-39.”Cine nu-și ia crucea lui și nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine. Cine își va păstra viața, o va pierde; și cine își va pierde viața, pentru Mine, o va câștiga.”

   Mulți oameni sunt sensibili la a-L cunoaște pe Dumnezeu, au auzit despre El și ar vrea mântuirea LUI, dar lucru neînțeles de ei, este, lepădarea de sine, adică pierderea vieți din Adam și câștigarea vieți din Hristos, atunci când Duhul Sfânt te naște din nou. Dacă pierzi viața lumească, câștigi viața duhovnicească din EL prin El și pentru EL. Aici intervine CRUCEA mea/ta. CRUCEA nu este suferințele și încercările credinței, însă aceste sunt inevitabile pe drumul CRUCII, dar nu sunt CRUCEA, sunt pentru că ai luat CRUCEA ta pentru Hristos pe umeri tăi, cu convingere, dragoste, înflăcărare, pasiune și hotărât, statornic pe credința ta din Hristos, pășești după Isus, bucuros și plin de pace că știi în cine te-ai încrezut. Aici pe drumul CRUCII tale, intervin sigur suferințe, prigoniri, încercări, lepădări de tine, nu te mai cunosc părinți, copii, soțul/soția, ai înnebunit pentru Hristos, în fața lumii ești preș, dar în inima lui Dumnezeu, ești purtătorul Înțelepciunii LUI. Putem înțelege că nu este CRUCE fără Hristos, vorbesc nu despre semnul crucii, ci despre urmarea lui Hristos, purtându-ți CRUCEA ta, în urma CRUCII LUI, unde ai fost salvat. Pe drumul credinței, în umblarea ta/mea cu EL, nu vei putea să pășești fără CRUCE, asta ar însemna că ai luat-o singur fără Hristos, nu mai ești pasionat, determinat, hotărât, statornic și plin de dragoste pentru CRUCEA lui Hristos, ci sinele tău conduce viața ta. Deci atunci când auzi Cuvântul, Îl crezi și hotărăști să-L urmezi pe Isus, ești născut din nou, botezat în apă, adică mărturiești public CREDINȚA ta, ai luat deja CRUCEA ta pentru dragostea lui Hristos pe umerii tăi, hotărât că-ți pierzi viața lumească și câștigi viața lui Isus Hristos, pentru vecie.

   Matei 10:34-39.”Să nu credeți că am venit să aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea pe pământ, ci sabia. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mamă-sa și pe noră de soacră-sa. Și omul va avea vrăjmași pe cei din casa lui. Cine iubește pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; și cine iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de mine. Cine nu-și ia CRUCEA lui și nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine.”

   Mulțumim Dumnezeule pentru CRUCEA lui Hristos, care ne-a învrednicit și pe noi să ne purtăm crucea noastră cu demnitate, evlavie și dragoste. Iubim CRUCEA, biruința noastră!

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/176290/iubeste-crucea