Ați înviat
Autor: Maria Nechita
Album: Ploaia târzie
Categorie: Diverse

 

    Ioan 5:24-25.

    ”ADEVĂRAT, ADEVĂRAT vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele și crede în Celce M-a trimis, are viață veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață. ADEVĂRAT, ADEVĂRAT vă spun, că vine ceasul și acum a și venit, când cei morți vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu și cei ce-l vor asculta vor învia.”

   Cuvinte rostite chiar din  gura lui Isus. Cine ar putea să zică,”adevărat, adevărat” dacă nu Celce este ADEVĂRUL, adevărat? Ori de câte ori rostește ”adevărat, adevărat” vrea să se asigure, că da, am auzit de două ori un adevăr adevărat, spus de însuși Dumezeu și nu rămânem surzi muți și orbi față de ceea ce a ieșit din gura LUI.      Oare putem auzi, vorbi și vedea acest ”adevăr adevărat” în care se ascunde tot adevărul Bibliei, în care avem viața învieri noastre, din păcat? Odată ce L-ai crezut tu nu vei mai merge la judecată, fiindcă te-ai judecat singur, când ai crezut și ai trecut din moartea Adamică a păcatului, la viață împreună cu Hristos. Efeseni 2:1,5; 5:14. Coloseni 2:13. Același adevăr rostit de Domnul Isus în cele două versete, în care ”adevărat, adevărat„ este scris de patru ori și cuprinde tot planul de mântuire a omului, din toată Evanghelia harului lui Isus Hristos, te poate ajuta să-L descoperi pe Dumnezeu. Versetul 25 fiindcă este la viitor spus, pe mulți i-a făcut să înțeleagă că va fi o înviere a morților cândva, la sfârșitul lumii, cum se zice între oameni. Dar nu de asta este vorba, ci, Isus vorbea aceste cuvinte înainte de moartea și învierea LUI, când a avut loc judecata diavolului, a păcatului și iertarea omului căzut în păcat, când Isus a rezolvat iertarea omului totală și împăcarea  cu Tatăl, într-un Duh. Isus era chiar acolo, ceasul chiar sosise, venise și când El va fi proslăvit la Tatăl va muri, va învia și se va înălța la cer, vor rămâne câțiva ucenici pe pământ împrăștiați în toată lumea, care vor vesti Evanghelia, vestea morții și învierii LUI, lucrarea răscumpărătoare a lui Isus de la cruce și cei morți în păcat vor auzi și vor asculta, glasul Fiului lui Dumnezeu, vestit prin mesagerii LUI atunci și astăzi la fel pe tot pământul și cei ce-l vor auzi și asculta, VOR  ÎNVIA. Nici ucenicii LUI nu pricepeau atunci ”adevărul adevărat” despre moartea și înviera LUI. Ceasul sosise, doar trebuia să sosească clipa trădări, morții și învieri LUI. Și așa a fost, lucrarea LUI ”sa sfârșit” ori cine crede capătă prin har și prin credință, iertarea păcatelor împreună cu ÎNVIEREA VIEȚII din morți, la o viață nouă. Ai reușit să primești ÎNVIEREA ta?

   Mulțumim Dumnezeule pentru viața din morți, care ne-ai asigurat-o la cruce. Mulțumim că atunci când credem, credem că și noi am fost acolo la cruce, am murit cu Tine și am înviat împreună cu Tine la o viață nouă. Asta-I credința la care TU ne chemi, ca să avem o înviere și viață aici și o veșnicie, cu Tine Tată, cu Isus și cu Duhul Sfânt, în părtășia tuturor celor ce în ciuda religiei și a demonilor, au crezut, ADEVĂRUL  adevărat, demostrat la cruce.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/176210/ati-inviat