Gândeşte-te la câte ai spus pe la spate...
Autor: Zac Poonen
Album: cuvinte asternute cu suflet
Categorie: Diverse

Gândeşte-te la câte ai spus pe la spate. . .

 

 

 

, , Întreabă-te de câte ori ai acuzat fraţi şi surori, buni de altfel, de lucruri care nu sunt nici măcar la fel de rele ca adulterul de exemplu. Gândeşte-te la lucrurile pe care le-ai spus despre ei pe la spate, în casa ta sau altundeva. De fiecare dată când te-ai afundat în astfel de acuzaţii, bârna din ochiul tău, atitudinea ta dură, critica acuzatoare faţă de alţii a devenit şi mai mare şi te-a făcut din ce în ce mai orb la lucrurile spirituale.

 

Ai nevoie să auzi cuvântul Domnului spunându-ţi: , , Lasă-i în pace pe fraţii şi pe surorile tale. Ei au numai câteva paie în ochi. Bârna din ochiul tău este mai rea decât toate paiele lor adunate la un loc. ”  De ce a fost lsus atât de ferm împotriva spiritului de acuzare?

 

Pentru că atunci când era în Rai, El îl auzise pe satan acuzându-i pe oameni continuu, zi şi noapte. (Apocalipsa 12: 10) Când lsus a venit pe Pământ şi a văzut că oamenii au acelaşi spirit, ei I-au amintit de satan. Isus a urât acest spirit de acuzare atunci, şi îl urăşte şi astăzi.

 

Realizezi oare că, atunci când îi acuzi pe alţii tu îi aminteşti lui lsus de satan? Majoritatea credincioşilor nu văd acest lucru, pentru că bârna din ochi i-a orbit. Dacă există un mesaj pe care l-am tot predicat timp de 30 de ani atunci acesta este:  dacă doreşti să creşti spiritual încetează să îi judeci pe alţii şi judecă-te doar pe tine. Foloseşte-ţi microscopul pe tine însuţi, îţi voi spune ce trebuie să faci: judecă-te şi mai mult! Când ar trebui să te opreşti? Când ai devenit întru totul ca lsus Cristos.

 

Cum ar trebui atunci să corecteze un lider de biserică pe cineva care a greşit? Cu milă, plin de milă, cu aceiaşi milă pe care Domnul i-a  arătat-o lui. Tu dar, care ai judecat atât de mulţi oameni, pentru o greşeală sau alta, pe care o vezi în ei, ce atitudine vei lua? Îl vei lăsa oare pe Domnul să te zdrobească astăzi? Iacov 2: 13 ne aminteşte că, , judecata lui Dumnezeu este fără milă pentru cel ce nu a avut milă. ”  Fie ca Dumnezeu să zdrobească inima ta încăpăţânată.

 

Ai înţeles că atitudinea ta de a-i judeca şi acuza pe alţii este mai rea decât dacă ai fi căzut  într-un păcat precum adulterul? Oh, cum te-ai pocăi dacă ai fi căzut în adulter!

 

Trebuie să te pocăieşti şi mai mult decât atât pentru spiritul acuzării. ” 

 

Zac Poonen

 

 

 

 

 

, , Pe cel ce cleveteşte în ascuns pe aproapele său, îl voi nimici. ”                               Psalm 101: 5

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/172762/gandeste-te-la-cate-ai-spus-pe-la-spate