Oare este sexul păcat?
Autor: Vasile Filat
Album: fara album
Categorie: Atenționări și sfaturi

   În timp ce societatea noastră promovează peste măsură sexul, perspectiva lui Dumnezeu asupra sexului pare să fie tot mai radicală. În timp ce mesajul societății este din ce în ce mai mult pro-sex, mulți oameni interpretează mesajul lui Dumnezeu despre sexualitate ca fiind anti-sex. Nimic nu poate fi mai neadevărat.

           Când vine vorba de perspectiva lui Dumnezeu asupra sexului, mulți oameni, inclusiv creștini, confundă abordarea serioasă a lui Dumnezeu cu negativismul. Dumnezeu ia în serios această problemă, iar imaginea pe care ne-o oferă despre sexualitate este mai intensă, mai dinamică și…mai sexy… în comparație cu ceea ce ne oferă societatea. De fapt, dacă rămânem lângă planul pe care Dumnezeu îl are cu privire la sexualitate, sexul va fi mult mai împlinitor decât experiențele sexuale încurajate de lume.

          Cum ne putem da seama dacă Dumnezeu este pro-sex? Datorită imaginii dinamice pe care ne-o oferă în Cuvântul Său despre sex.

          În Proverbe, autorul ne vorbește despre o întâlnire fizică plăcută și îmbătătoare (Proverbe 5: 19). Nu avem niciun mesaj anti-sex aici! Dar aceasta nu e totul.

         Cântarea Cântărilor conține numeroase descrieri erotice ale unor scene de dragoste dintre un bărbat și o femeie. Cartea prezintă povestea a doi îndrăgostiți, absorbiți de dorința de a-l satisface pe celălalt. Poezia care prezintă actul sexual este dinamică și interesantă și Dumnezeu a ales să o includă în Sfântul Său Cuvânt.

         În Noul Testament, apostolul Pavel recomandă de mai multe ori sexul în cadrul căsătoriei. Mesajul care reiese foarte clar este că Dumnezeu a creat sexul pentru plăcerea noastră și pentru gloria Sa.

        De fapt, niciun verset din Biblie nu numește sexul „păcătos” sau „murdar”. Versetele citate pentru a pune sexul într-o lumină negativă nu se referă deloc la sex, ci la modul greșit în care acesta este folosit în afara planului lui Dumnzeu.

        Dumnezeu a rânduit sexul ca un dar împărtășit între un soț și o soție. Fiind primul care l-a creat, Dumnezeu a făcut ca această experiență sexuală să fie cea mai interesantă și mai satisfăcătoare. Mesajul lui Dumnezeu despre sex nu este „nu o face pentru că este un păcat și este ceva greșit”; mesajul Său este „așteaptă pentru că în acest fel, sexul este minunat și vrednic de a fi prețuit”.

     

        Cât despre unii creștinii care se zbat să înțeleagă planul lui Dumnezeu cu privire la sex, adevărata lor întrebare nu este „de ce Dumnezeu are o atitudine atât de negativă despre sex? ”, ci mai degrabă, „este Dumnezeu bun cu adevărat? ”

        Planul lui Dumnezeu cu privire la sex este conturat foarte clar în Scriptură. El vrea să ne bucurăm de sex, dar ne cere să așteptăm până la căsătorie. Lumea ne învață că Dumnezeu ne cere să așteptăm pentru că El dorește să renunțăm la ceea ce este bun pentru noi. Nimic nu poate fi mai neadevărat.

        În Ieremia 29: 11 Dumnezeu ne promite că: „Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde. ”

        Psalmul 31: 19 spune: „O, cât de mare este bunătatea Ta, pe care o păstrezi pentru cei ce se tem de Tine și pe care o arăți celor ce se încred în Tine, în fața fiilor oamenilor! ”

        Dumnezeu dorește să ne dea lucruri bune. Limitele pe care le stabilește în privința sexului sunt pentru binele nostru și nu au scopul de a ne priva de o libertate. S-ar putea ca lumea să considere aceste limite o dovadă de negativism, dar este întocmai contrariul. Dumnezeu nu este împotriva sexului. El este în favoare acestuia, atât de mult încât vrea ca orice bărbat și femeie să se bucure de sex, după cum a fost creat.

        Dacă alegem să-L credem pe Dumnezeu atunci când ne promite că ne pregătește lucruri mărețe, vom ajunge să acceptăm, fără ezitări, planul Său cu privire la sex, știind că El dorește ca noi să ne bucurăm deplin de acest aspect al vieții.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/169692/oare-este-sexul-pacat